Over de beveiligingsinhoud van iTunes 11.0.3

Meer informatie over de beveiligingsinhoud van iTunes 11.0.3.

}In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 11.0.3 beschreven. Deze versie kan worden gedownload en geïnstalleerd via de voorkeuren van Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsreleases voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iTunes 11.0.3

• iTunes

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.8 of nieuwer, Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan HTTPS-servercertificaten manipuleren, wat kan leiden tot het vrijgeven van gevoelige informatie

Beschrijving: er is een probleem met certificaatvalidatie in iTunes. In bepaalde contexten kan een actieve netwerkaanvaller niet-vertrouwde certificaten aanbieden aan iTunes, die vervolgens zonder waarschuwing worden geaccepteerd. Dit probleem is verholpen door verbeterde certificaatvalidatie.

CVE-ID

CVE-2013-1014: Christopher van ThinkSECURE Pte Ltd, Christopher Hickstein van de University of Minnesota

• iTunes

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: een 'man-in-the-middle'-aanval tijdens het bladeren in de iTunes Store via iTunes kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Deze problemen zijn verholpen door verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2012-2824: miaubiz

CVE-2012-2857: Arthur Gerkis

CVE-2012-3748: Joost Pol en Daan Keuper van Certified Secure in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2012-5112: Pinkie Pie in samenwerking met Google's Pwnium 2 contest

CVE-2013-0879: Atte Kettunen van OUSPG

CVE-2013-0912: Nils en Jon van MWR Labs in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-0948: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0949: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0950: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0951: Apple

CVE-2013-0952: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0953: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0954: Dominic Cooney van Google en Martin Barbella van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0955: Apple

CVE-2013-0956: Apple Product Security

CVE-2013-0958: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0959: Abhishek Arya (Inferno) van het Google Chrome Security Team

CVE-2013-0960: Apple

CVE-2013-0961: wushi van team509 in samenwerking met iDefense VCP

CVE-2013-0991: Jay Civelli van de Chromium-ontwikkelaarscommunity

CVE-2013-0992: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-0993: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-0994: David German van Google

CVE-2013-0995: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-0996: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-0997: Vitaliy Toropov in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-0998: pa_kt in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-0999: pa_kt in samenwerking met het Zero Day Initiative van HP TippingPoint

CVE-2013-1000: Fermin J. Serna van het Google Security Team

CVE-2013-1001: Ryan Humenick

CVE-2013-1002: Sergey Glazunov

CVE-2013-1003: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-1004: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-1005: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-1006: Google Chrome Security Team (Martin Barbella)

CVE-2013-1007: Google Chrome Security Team (Inferno)

CVE-2013-1008: Sergey Glazunov

CVE-2013-1010: miaubiz

CVE-2013-1011: Google Chrome Security Team (Inferno)

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.