Over de beveiligingsinhoud van macOS Sierra 10.12.6, Beveiligingsupdate 2017-003 El Capitan en Beveiligingsupdate 2017-003 Yosemite

In dit document wordt de beveiligingsinhoud beschreven van macOS Sierra 10.12.6, Beveiligingsupdate 2017-003 El Capitan en Beveiligingsupdate 2017-003 Yosemite.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple coderen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

macOS Sierra 10.12.6, Beveiligingsupdate 2017-003 El Capitan en Beveiligingsupdate 2017-003 Yosemite

Gepubliceerd op 19 juli 2017

afclip

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd audiobestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-7016: riusksk (泉哥) van Tencent Security Platform Department

afclip

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd audiobestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7033: riusksk (泉哥) van Tencent Security Platform Department

AppleGraphicsPowerManagement

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7021: sss en Axis van Qihoo 360 Nirvan Team

Audio

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd audiobestand kan beperkt geheugen vrijgeven

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7015: riusksk (泉哥) van Tencent Security Platform Department

Bluetooth

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7050: Min (Spark) Zheng van Alibaba Inc.

CVE-2017-7051: Alex Plaskett van MWR InfoSecurity

Bluetooth

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7054: Alex Plaskett van MWR InfoSecurity, Lufeng Li van Qihoo 360 Vulcan Team

Contacten

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een externe aanvaller kan het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7062: Shashank (@cyberboyIndia)

CoreAudio

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-2017-7008: Yangkang (@dnpushme) van Qihoo 360 Qex Team

curl

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: meerdere problemen in curl

Beschrijving: meerdere problemen zijn verholpen door bij te werken naar versie 7.54.0.

CVE-2016-9586

CVE-2016-9594

CVE-2017-2629

CVE-2017-7468

Foundation

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-7031: HappilyCoded (ant4g0nist en r3dsm0k3)

Font Importer

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd lettertypebestand kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13850: John Villamil, Doyensec

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Intel Graphics Driver

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7014: Lee van Minionz, Axis en sss van Qihoo 360 Nirvan Team

CVE-2017-7017: chenqin van Ant-financial Light-Year Security Lab (蚂蚁金服巴斯光年安全实验室)

CVE-2017-7035: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

CVE-2017-7044: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

Intel Graphics Driver

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-7036: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

CVE-2017-7045: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

IOUSBFamily

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7009: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7022: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-7024: een anonieme onderzoeker

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7023: een anonieme onderzoeker

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7025: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-7027: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-7069: Proteas van Qihoo 360 Nirvan Team

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7026: een anonieme onderzoeker

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-7028: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-7029: een anonieme onderzoeker

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-7067: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

kext tools

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7032: Axis en sss van Qihoo 360 Nirvan Team

libarchive

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: het uitpakken van een kwaadwillig vervaardigd archief kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door verbeterde controle van de grenzen.

CVE-2017-7068: gevonden door OSS-Fuzz

libxml2

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5, OS X El Capitan 10.11.6 en OS X Yosemite 10.10.5

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd xml-document kan leiden tot het vrijgeven van gebruikersgegevens

Beschrijving: een probleem met lezen buiten het bereik is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-2017-7010: Apple

CVE-2017-7013: gevonden door OSS-Fuzz

libxpc

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5 en OS X El Capitan 10.11.6

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7047: Ian Beer van Google Project Zero

Wifi

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een aanvaller binnen bereik kan willekeurige code uitvoeren op de wifichip

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7065: Gal Beniamini van Google Project Zero

Toegevoegd op 25 september 2017

Wifi

Beschikbaar voor: macOS Sierra 10.12.5

Impact: een aanvaller binnen bereik kan willekeurige code uitvoeren op de wifichip

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-9417: Nitay Artenstein van Exodus Intelligence

macOS Sierra 10.12.6, Beveiligingsupdate 2017-003 El Capitan en Beveiligingsupdate 2017-003 Yosemite bevatten de beveiligingsinhoud van Safari 10.1.2.

Aanvullende erkenning

curl

Met dank aan Dave Murdock van Tangerine Element voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.