Over de beveiligingsinhoud van Safari 16

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 16 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 16

Releasedatum: 12 september 2022

Safari Extensions

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: een website kan gebruikers volgen via Safari-webextensies

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 242278

CVE-2022-32868: Michael

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 241969

CVE-2022-32886: P1umer, afang5472, xmzyshypnc

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

WebKit Bugzilla: 242762

CVE-2022-32912: Jeonghoon Shin (@singi21a) bij Theori in samenwerking met Trend Micro Zero Day Initiative

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: een bezoek aan een website met kwaadaardige inhoud kan leiden tot het vervalsen van de gebruikersinterface

Beschrijving: het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking in de gebruikersinterface.

WebKit Bugzilla: 243236

CVE-2022-32891: @real_as3617 en een anonieme onderzoeker

Bijgewerkt op 27 oktober 2022

WebKit Sandboxing

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: een proces in de sandbox kan de sandboxbeperkingen omzeilen

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door verbeteringen aan de sandbox.

WebKit Bugzilla: 243181

CVE-2022-32892: @18楼梦想改造家 en @jq0904 van DBAppSecurity's WeBin lab

Toegevoegd op 27 oktober 2022

WebKit Storage

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk privacyvoorkeuren omzeilen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde verwerking van caches.

CVE-2022-32833: Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security, Jeff Johnson

Toegevoegd op 22 december 2022

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.