Over Java 2 Platform Standard Edition (J2SE) 5.0 Release 1 voor Tiger

De software-update Java 2 Platform Standard Edition (J2SE) 5.0 Release 1 biedt ondersteuning voor platformonafhankelijke J2SE 5.0-programma's en op J2SE 5.0 gebaseerde applets in Safari op de Mac OS X 10.4 'Tiger'.

Deze update verandert de standaardversie van Java op je Mac niet van Java 1.4.2 naar J2SE 5.0, hoewel Java-programma's die J2SE 5.0 nodig hebben, hier specifiek om kunnen vragen. Je kunt de voorkeursversie van Java voor programma's en applets wijzigen met behulp van het nieuwe hulpprogramma voor Java-voorkeuren. Dit hulpprogramma wordt geïnstalleerd door de J2SE 5.0-update in /Applications/Utilities/Java/J2SE 5.0/.

J2SE 5.0 Release 1 installeren

1. Download de J2SE 5.0-update hier.

2. Klik dubbel op het schijfkopiebestand 'J2SE50Release1.dmg' dat je hebt gedownload. Dit wordt dan geactiveerd en verschijnt als een schijf in de Finder.

3. Open de geactiveerde schijf en klik vervolgens dubbel op het symbool van het installatieprogramma.

4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Softwareontwikkelaars kunnen de Java-referentiebibliotheek bezoeken voor informatie over de functies van deze release.