Pauzeren, nummers overslaan en het volume regelen met je AirPods en AirPods Pro

Met je AirPods kun je naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

Audio bedienen met je AirPods Pro (2e generatie)

Op het touch-regelaar drukken om audio af te spelen en te pauzeren

Druk op het touch-vlak op de steel van een AirPod om audio af te spelen en te pauzeren of om jezelf tijdens een telefoongesprek te dempen. Druk er nog een keer op om het afspelen te hervatten of het dempen ongedaan te maken.

Tweemaal op het touch-vlak drukken om vooruit te springen

Druk tweemaal op het touch-vlak om vooruit te springen.

Driemaal op het touch-vlak drukken om achteruit te springen

Druk driemaal op het touch-vlak om achteruit te springen.

Omhoog of omlaag vegen op de steel van een van beide AirPods om het volume hoger of lager te zetten

Om het volume hoger of lager te zetten, plaats je je duim op de steel van een van beide AirPods en gebruik je je wijsvinger om omhoog of omlaag te vegen op het touch-vlak.

Siri gebruiken met je AirPods Pro (2e generatie)

Je kunt Siri gebruiken met je AirPods om vragen te stellen en om te bellen. Siri kan ook de muziek bedienen en de AirPods controleren. Als je een AirPod Pro wilt configureren voor gebruik met Siri, houd je het touch-vlak ingedrukt.

Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus gebruiken met je AirPods Pro (2e generatie)

Met AirPods Pro kun je regelen hoeveel je van je omgeving hoort. Houd het touch-vlak ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus. AirPods Pro (2e generatie) bieden ook Adaptieve audio, dat ruis regelt op basis van je omgeving. Je kunt selecteren tussen welke modi door de actie 'Houd ingedrukt' worden geschakeld:

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je iPhone of iPad. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Je kunt ook naar 'Instellingen' > '[je AirPods]' gaan.

2. Tik op de knop Meer informatieGeen alt beschikbaar voor afbeelding naast je AirPods in de lijst met apparaten.

3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie', 'Adaptief' of 'Uit'.

Audio bedienen met je AirPods Pro (1e generatie) of AirPods (3e generatie)

• Druk op de druksensor op de steel van een AirPod om audio af te spelen en te pauzeren. Druk opnieuw om het afspelen te hervatten.

• Druk tweemaal op de druksensor om vooruit te springen.

• Druk driemaal op de druksensor om terug te springen.

• Om het volume te verhogen of verlagen, zeg je "Hé, Siri", en vervolgens iets als "Zet het volume luider" of "Zet het volume zachter". Je kunt ook de volumeschuifknop verslepen in de app waar je naar luistert, op het toegangsscherm of in het bedieningspaneel. Of je kunt 'Huidige' openen op je Apple Watch en aan de Digital Crown draaien om het volume op je AirPods Pro of AirPods (3e generatie) luider of zachter te zetten.

Druksensor op de AirPods

Siri gebruiken met je AirPods Pro (1e of 2e generatie) of AirPods (3e generatie)

Je kunt Siri gebruiken met je AirPods om vragen te stellen en om te bellen. Siri kan ook de muziek bedienen en de AirPods controleren. Als je een AirPod Pro wilt configureren om Siri te gebruiken, houd je de druksensor ingedrukt.

Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus gebruiken met je AirPods Pro (1e of 2e generatie)

Met AirPods Pro kun je regelen hoeveel je van je omgeving hoort. Houd de druksensor ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Je kunt selecteren tussen welke modi door de actie 'Houd ingedrukt' worden geschakeld:

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je iPhone of iPad. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Je kunt ook naar 'Instellingen' > '[je AirPods]' gaan.

2. Tik op de knop Meer informatieGeen alt beschikbaar voor afbeelding naast je AirPods in de lijst met apparaten.

3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Audio bedienen met de AirPods (1e of 2e generatie)

Je kunt Siri gebruiken en het afspelen van audio regelen met je AirPods.

Audio bedienen met je AirPods (2e generatie)

• Om Siri te activeren, zeg je "Hé, Siri".

• Om audio af te spelen of vooruit te springen, tik je dubbel op een AirPod.

Audio bedienen met je AirPods (1e generatie)

Als je Siri wilt gebruiken, tik je dubbel op een AirPod.

Tikgebaar AirPods

De functie van dubbel tikken wijzigen voor elke AirPod (1e en 2e generatie)

Je kunt elke afzonderlijk AirPod configureren voor een van de volgende functies wanneer je er dubbel op tikt:

• Siri gebruiken*

• Audio afspelen en pauzeren

• Vooruitspringen

• Naar het vorige nummer gaan

Kies welke taak elke AirPod moet uitvoeren wanneer je er dubbel op tikt.

Oproepen beantwoorden met je AirPods of AirPods Pro

Als je gebeld wordt terwijl je een van de AirPods in je oor hebt, kan Siri het gesprek aankondigen. Oproepen kun je als volgt beantwoorden of weigeren:

• Om te antwoorden met AirPods Pro (1e of 2e generatie) of AirPods (3e generatie), druk je op de druksensor.

• Bij AirPods (1e of 2e generatie) kun je dubbel tikken op een AirPod om de oproep te beantwoorden.

• Om een inkomend telefoongesprek te weigeren en direct naar voicemail te sturen, druk je tweemaal op de druksensor op de AirPods Pro (1e of 2e generatie) of AirPods (3e generatie). Als je een telefoongesprek wilt weigeren met de AirPods (1e of 2e generatie), gebruik je de regelaars op je iPhone.

Siri kan je inkomende berichten voorlezen via je AirPods Pro of AirPods (3e generatie).

* Als dubbel tikken om Siri te activeren niet werkt, ga je naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorg je ervoor dat 'Sta Siri toe bij vergrendeling' is ingeschakeld.