Over 'Automatische verificatie'

Lees hier hoe 'Automatische verificatie' inloggen bij apps en websites handiger, persoonlijker en toegankelijker maakt op je iPhone, iPad of Mac.

Hoe 'Automatische verificatie' werkt

Wanneer je inlogt, gebruiken sommige apps en websites een CAPTCHA, een willekeurig gegenereerde reeks letters, cijfers of afbeeldingen waarbij je wordt gevraagd vervormde tekens te identificeren of bepaalde afbeeldingen te selecteren, om te verifiëren dat je een mens bent en geen robot of bot. Als je iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura of nieuwer hebt en al op je apparaat bent ingelogd met je Apple ID, verifieert 'Automatische verificatie' je privé bij deelnemende apps en websites, zodat je geen CAPTCHA hoeft in te vullen. Het enige wat je hoeft te doen, is inloggen bij de app of de site.

'Automatische verificatie' en privacy

'Automatische verificatie' helpt je privacy te beschermen wanneer je inlogt bij een app of website. Je wordt dan niet meer gevraagd om een CAPTCHA in te vullen:

• Een Apple server valideert je apparaat en Apple ID.

• Deze verificatie wordt verzonden naar een onafhankelijke tokenuitgifteserver, die is geverifieerd door Apple. De tokenuitgifteserver genereert een privétoegangstoken waarmee je wordt geverifieerd bij de app of website.

Apple ontvangt geen informatie over bij welke app of website je inlogt en heeft geen toegang tot je browsegeschiedenis. De tokenuitgifteserver detecteert alleen dat de verificatie is geslaagd en ontvangt geen informatie over je apparaat of Apple ID. De enige informatie die naar de app of website wordt verzonden, is het privétoegangstoken.

Instellingen voor 'Automatische verificatie'

'Automatische verificatie' is standaard ingeschakeld. Wanneer je 'Automatische verificatie' op het ene apparaat uitschakelt, wordt deze functie ook automatisch uitgeschakeld op andere apparaten waarop je bent ingelogd met je Apple ID.

'Automatische verificatie' uitschakelen op je iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Inloggen en veiligheid'.

4. Schakel 'Automatische verificatie' uit.

'Automatische verificatie' uitschakelen op je Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op je naam.

3. Klik op 'Inloggen en veiligheid'.

4. Schakel 'Automatische verificatie' uit.

Als er nog steeds CAPTCHA's worden weergegeven

• Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID op je apparaat. Open Instellingen (of Systeeminstellingen op de Mac) en controleer of je naam wordt weergegeven.

• Zorg ervoor dat je je apparaat bijwerkt naar de nieuwste versie van het besturingssysteem.

• Als je een CAPTCHA moet invullen wanneer je inlogt bij een app of website, ondersteunt die app of website 'Automatische verificatie' mogelijk niet.