Meer informatie over 'Verberg mijn e-mailadres' en iCloud+

'Verberg mijn e-mailadres' is een voorziening in je iCloud-abonnement. Met 'Verberg mijn e-mailadres' kun je unieke, willekeurige e-mailadressen genereren die automatisch doorverwijzen naar je persoonlijke postbus 'Inkomend', zodat je je e-mailadres privé kunt houden.

Hoe 'Verberg mijn e-mailadres' werkt

Wanneer je een nieuwe account aanmaakt voor een app of website, je online aanmeldt voor een nieuwsbrief of een e-mail moet sturen naar iemand die je niet zo goed kent, kun je 'Verberg mijn e-mailadres' rechtstreeks vanuit Safari of je iCloud-instellingen gebruiken om een uniek, willekeurig e-mailadres aan te maken. Je kunt zoveel e-mailadressen aanmaken als je wilt. Je kunt je willekeurig gegenereerde e-mailadres ook vernieuwen om een nieuw adres te genereren. Wanneer je een adres hebt gekozen, is dat adres uniek voor jou. Je kunt e-mails die naar dit adres worden gestuurd, lezen en rechtstreeks beantwoorden. Je persoonlijke e-mailadres blijft dan privé.

Apple leest of verwerkt geen inhoud van de e-mails die 'Verberg mijn e-mailadres' passeren, behalve om een standaard spamfilter toe te passen dat vereist is om onze status van vertrouwde e-mailprovider te behouden. Alle e-mailberichten worden van onze doorgifteservers verwijderd nadat deze bij jou zijn afgeleverd, gewoonlijk binnen een paar seconden.

Je kunt het e-mailadres dat doorgestuurde berichten ontvangt, op elk moment wijzigen. Het doorsturen van e-mail kun je ook uitschakelen om geen berichten meer te ontvangen. Je kunt je adressen die met 'Verberg mijn e-mailadres' worden aangemaakt, beheren in Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch, of op iCloud.com.

E-mailadressen aanmaken met 'Verberg mijn e-mailadres'

Je kunt nieuwe e-mailadressen configureren met 'Verberg mijn e-mailadres' in Instellingen op je Mac en iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of iPadOS 15 of nieuwer die is ingelogd met je Apple ID. Je kunt nieuwe adressen ook configureren op iCloud.com, in Mail of in Safari.

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer kun je je e-mailadres ook privé houden in apps van derden. Tik op 'Verberg mijn e-mail' in je QuickType-toetsenbordsuggesties en volg de stappen op het scherm.

Lees hoe je 'Verberg mijn e-mail' configureert in Mail, in Safari, op iCloud.com of op je apparaat

Een e-mailadres deactiveren of verwijderen met 'Verberg mijn e-mailadres'

Nadat je een 'Verberg mijn e-mail'-adres hebt gedeactiveerd, worden er geen e-mails meer naar je doorgestuurd via dat adres.

1. Open 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'iCloud'.

3. Selecteer 'Verberg mijn e-mail'.

4. Selecteer een e-mailadres en tik op 'Deactiveer e-mailadres' om het gebruik van het betreffende e-mailadres tijdelijk te stoppen. Tik op 'Deactiveer' om te bevestigen.

5. Scroll helemaal omlaag in je lijst met e-mailadressen en selecteer 'Inactieve adressen' om het e-mailadres opnieuw te gebruiken. Selecteer een e-mailadres en tik op 'Activeer adres opnieuw'. Tik op 'Reactiveer' om te bevestigen.

6. Als je een e-mailadres permanent uit je account wilt verwijderen, selecteer je het in je lijst met inactieve adressen en tik je op Verwijder adres. Tik op 'Verwijder' om te dit bevestigen.