Mac-laptops met Apple silicon: communicatieproblemen

Problemen met Bluetooth of wifi oplossen

Problemen identificeren

Lees dit artikel als je een van de volgende problemen opmerkt:

• Bluetooth-service is niet beschikbaar

• Bluetooth-instelling wordt niet ingeschakeld

• Kan de computer niet koppelen met een Bluetooth-accessoire

• De verbinding tussen de computer en een gekoppeld Bluetooth-accessoire wordt af en toe verbroken

• De gegevensoverdracht via een Bluetooth-accessoire vervalt in een time-out of is traag

• Wifiservice is niet beschikbaar

• Wifi kan niet worden ingeschakeld

• De computer kan niet verbinden met een wifinetwerk

• Wifiverbinding wordt af en toe verbroken

• Wifisignaal is slecht

Wifi- en Bluetooth-problemen oplossen die worden veroorzaakt door draadloze interferentie

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen, ga je verder naar het volgende gedeelte.

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Herstart de Mac.

2. Controleer of de datum en tijd correct zijn ingesteld op de Mac.

3. Als je verbinding kunt maken met internet via een ander wifinetwerk of als je een bekabelde ethernetverbinding gebruikt, maak je verbinding met dat netwerk. Werk vervolgens macOS bij op de Mac.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de Diagnostische suite MRI (Mac-resources inspecteren) uit.

2. Start de computer via macOS-herstel op.

3. Probeer verbinding te maken met een wifinetwerk terwijl de Mac zich in de macOS-herstelmodus bevindt.

De computer openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg dan de reparatiehandleiding van de computer om de computer te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang dan de volgende onderdelen één voor één in de aangegeven volgorde. Nadat je het eerste onderdeel hebt vervangen, herhaal je de stappen voor probleemoplossing om te bepalen of het vervangen van een onderdeel het probleem oplost. Als het nog steeds niet is opgelost, vervang dan het volgende onderdeel.

• Vervang de ventilatie-/antennemodule of de luidspreker links of rechts met antenne (afhankelijk van het model), waarin de wifi- en Bluetooth-antennes zitten.

• Vervang het moederbord.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.