Foto-uitsneden maken en delen op een iPhone

In iOS 16 en hoger kunt u het onderwerp van een foto, zoals een persoon of een gebouw, isoleren van de rest van de foto en deze vervolgens kopiëren of delen.

Scheid het onderwerp van een foto van de achtergrond en deel het vervolgens

1. Open een foto in de Foto's-app of in apps als Berichten of Safari.

2. Houd het onderwerp van de foto ingedrukt. Mogelijk wordt een wit oplichtende rand weergegeven.

3. Laat los om opties als 'Kopieer' en 'Deel' te zien in de Foto's-app, of 'Kopieer onderwerp' in Safari.

U kunt het onderwerp van een foto ingedrukt houden om het te isoleren op een iPhone met iOS 16 of hoger.

Wanneer u het onderwerpt van een foto hebt gekopieerd, kunt u het delen via apps als Berichten of Mail. U kunt ook AirDrop gebruiken om het te delen. U kunt het ook kopiëren en plakken in andere apps, zoals Notities.

Foto-uitsneden zijn beschikbaar in iOS 16 of hoger op iPhone XS, iPhone XR en nieuwer.