Een AirPrint-printer verbinden met een wifinetwerk

Je kunt een AirPrint-printer verbinden met een wifinetwerk om draadloos af te drukken vanaf je Mac, iPhone of iPad.

Deze algemene informatie is niet bedoeld voor specifieke AirPrint-printermodellen. Voor gedetailleerde stappen raadpleeg je de printerdocumentatie of neem je contact op met de fabrikant van de printer.

Als de printer een ingebouwd beeldscherm heeft

Op printers met een aanraakscherm of ander ingebouwd beeldscherm (bedieningspaneel) moet je normaal gesproken dat scherm gebruiken om de naam en het wachtwoord van je wifinetwerk te selecteren of in te voeren. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.

Als de printer via USB kan worden verbonden met je Mac

Je kunt mogelijk een USB-verbinding gebruiken om afdrukken via wifi te configureren.

1. Sluit de printer aan op de Mac met een geschikte USB-kabel.

2. Installeer de Mac-software die bij de printer is geleverd en controleer of er een configuratie-assistent voor de printer is meegeleverd.

3. Gebruik de configuratie-assistent voor de printer om de printer te verbinden met je wifinetwerk. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.

4. Koppel de USB-kabel los van de printer en de Mac. De printer blijft als het goed is verbonden met het wifinetwerk.

Als je printer gebruikmaakt van WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Als je wifirouter niet door Apple is gefabriceerd, raadpleeg je de routerdocumentatie voor meer informatie over het toevoegen van een WPS-printer.

Als je wifirouter een AirPort-basisstation is:

1. Open AirPort-configuratieprogramma. Je vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.

2. Selecteer je basisstation in AirPort-configuratieprogramma en voer het wachtwoord van het basisstation in als daarom wordt gevraagd.

3. Kies in de menubalk 'Basisstation' > 'Voeg WPS-printer toe'.

4. Selecteer 'Eerste poging' of 'Pincode' als het type WPS-verbinding dat je wilt toestaan. Klik vervolgens op 'Ga door'.

• Als je 'Eerste poging' hebt geselecteerd, druk je op de WPS-knop op de printer. Klik op 'Gereed' als het MAC-adres van de printer in AirPort-configuratieprogramma wordt weergegeven.

• Als je 'Pincode' hebt geselecteerd, voer je de pincode van de printer in. Deze wordt als het goed is vermeld in de printerdocumentatie. Klik vervolgens op 'Ga door'. Klik op 'Gereed' als het MAC-adres van de printer in AirPort-configuratieprogramma wordt weergegeven.

5. Stop AirPort-configuratieprogramma.

Als de printer een ad-hoc-wifinetwerk tot stand kan brengen

Je kunt mogelijk het eigen ad-hoc-wifinetwerk van de printer gebruiken om afdrukken via wifi te configureren.

1. Installeer de Mac-software die bij de printer is geleverd en controleer of er een configuratie-assistent voor de printer is meegeleverd.

2. Controleer of het ad-hoc-wifinetwerk van de printer is ingeschakeld. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.

3. Selecteer in het Wifi-menuWifi-menu in de menubalk de naam van het ad-hoc-wifi-netwerk van de printer. Zolang je Mac is verbonden met het netwerk van de printer, kan de Mac geen verbinding maken met internet of andere voorzieningen via het wifinetwerk dat je normaal gesproken gebruikt.

4. Gebruik de configuratie-assistent voor de printer om de printer te verbinden met je wifinetwerk. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie. De printer wordt mogelijk herstart voordat deze verbinding maakt met het netwerk.

5. Ga terug naar het Wifi-menu op je Mac en maak weer verbinding met je wifinetwerk.

Meer informatie

Nadat de printer is verbonden met je wifinetwerk, kun je gaan afdrukken:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.