Handmatig geïnstalleerde certificaatprofielen vertrouwen in iOS, iPadOS en visionOS

Als je handmatig een profiel installeert dat een certificaatpayload bevat in iOS, iPadOS en visionOS, wordt dat certificaat niet automatisch vertrouwd voor SSL. Lees hoe je een geïnstalleerd certificaatprofiel handmatig kunt vertrouwen.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij onderwijsinstellingen, bedrijven of andere organisaties.

Je moet handmatig vertrouwen voor SSL/TLS inschakelen wanneer je een profiel installeert dat naar jou is verzonden via een e-mail of dat is gedownload van een website.

Als je vertrouwen voor SSL/TLS wilt inschakelen voor dat certificaat, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Vertrouwen van certificaten'. Schakel onder 'Schakel volledig vertrouwen in voor rootcertificaten' het vertrouwen in voor het certificaat.*

Vertrouwensinstellingen voor iPhone-certificaten

Apple raadt aan certificaten te implementeren via Apple Configurator of Mobile Device Management (MDM). Als certificaatpayloads zijn geïnstalleerd met Configurator, MDM of als onderdeel van een MDM-inschrijvingsprofiel, worden deze automatisch vertrouwd voor SSL.

*Als 'Schakel volledig vertrouwen in voor rootcertificaten' niet verschijnt, heb je geen aanvullende certificaten geïnstalleerd.