Een bestaand domein configureren met iCloud Mail

Om de configuratie van je aangepaste domein en e-mailadressen met iCloud Mail te voltooien, moet je je MX-, TXT- en CNAME-records bijwerken bij je domeinregistrar.

Om je eigen domein en e-mailadres te gebruiken met iCloud Mail, moet je drie soorten DNS-records wijzigen bij je domeinregistrar: MX-, TXT- en CNAME-records.

• MX-records geven aan waar e-mails die naar je domein worden verstuurd, moeten worden afgeleverd. Je kunt meerdere MX-records voor een domein configureren, elk met een eigen prioriteitsniveau.

• TXT-records bevatten verschillende soorten tekstgegevens over je domein, waaronder informatie die e-mailspoofing helpt voorkomen.

• CNAME-records verwijzen verkeer naar hetzelfde IP-adres wanneer je verschillende varianten van dezelfde domeinnaam gebruikt.

Voordat je je domeinrecords wijzigt, voer je de e-mailadressen in die je al gebruikt voor deze domeinnaam.

Nadat je je domein hebt geconfigureerd met iCloud Mail, kun je nieuwe e-mailadressen aanmaken die je wilt gebruiken.

Je DNS-records wijzigen

1. Log in bij je account bij je domeinhost.1

2. Zoek naar het gedeelte waar je je MX-records kunt bijwerken. Mogelijk vind je dit onder 'Geavanceerde instellingen', 'DNS-beheer' of 'E-mailinstellingen'.

3. Verwijder je bestaande MX-records.

4. Voer de nieuwe DNS-records in voor de iCloud Mail-servers.2 Voer in de TXT-record de persoonlijke TXT-record in die je tijdens de configuratie hebt verkregen. Voer in de DKIM-record je domeinnaam in waar "example.com" staat.

• TXT:

• Recordtype: TXT

• Host: @

• Waarde: [Voer de persoonlijke TXT-record in die je tijdens de configuratie hebt verkregen]

• SPF:

• Recordtype: TXT

• Host: @

• Waarde: "v=spf1 include:icloud.com ~all"

• Als je al een SPF-record hebt, voeg je eenvoudig "include:icloud.com" toe aan de waarde vóór "~all".

• MX:

• Recordtype: MX

• Host: @

• Waarde: mx01.mail.icloud.com.

• Prioriteit: 10

• MX:

• Recordtype: MX

• Host: @

• Waarde: mx02.mail.icloud.com.

• Prioriteit: 10

• DKIM:

• Recordtype: CNAME

• Host: sig1._domainkey

• Waarde: sig1.dkim.example.com.at.icloudmailadmin.com.

5. Bewaar de wijzigingen.

6. Klik op de iCloud Mail-configuratiepagina op 'Verifieer' om de configuratie te bevestigen. Het kan enkele minuten duren voordat je bewaarde wijzigingen zijn geverifieerd.

7. Om te controleren of je domein en adressen zijn geconfigureerd in iCloud Mail, log je in bij https://icloud.com/icloudplus. Selecteer de widget 'Aangepast e-maildomein' en klik op 'Beheer'. Als het verifiëren van je wijzigingen niet lukt, controleer je de bijgewerkte DNS-records op fouten en probeer je het opnieuw.

1. Als je domein door je registrar is vergrendeld, kun je dat domein niet configureren in iCloud Mail.

2. Als je registrar geen ondersteuning biedt voor "@", voer je je domeinnaam in als de host. Als je registrar geen aanhalingstekens of punten achter de recordwaarden ondersteunt, voer je de waarde in zonder aanhalingstekens of punten achteraan. TTL moet worden ingesteld op 3600 seconden of 1 uur.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.