Een beltoon maken van een nummer in Logic Pro of GarageBand voor Mac

Met GarageBand op de iPhone of iPad kun je een beltoon maken van een nummer in Logic Pro of GarageBand voor Mac.

Als je een beltoon wilt maken op de Mac, bereid je het nummer voor op de Mac met GarageBand of Logic Pro en vervolgens deel je het naar iCloud Drive zodat je het kunt openen in GarageBand op je iPhone of iPad. Als het nummer eenmaal op je iPhone of iPad staat, exporteer je het nummer als beltoon vanuit GarageBand en vervolgens wijs je de beltoon toe. Je kunt de beltoon ook gewoon rechtstreeks op de iPhone of iPad maken.

iCloud Drive configureren

Om nummers van je Mac te kunnen delen met GarageBand voor iOS, heb je iCloud Drive nodig. Als je dat nog niet hebt gedaan, configureer je iCloud Drive op je Mac en op je iPhone of iPad.

Een project delen

1. Open het project op de Mac in Logic Pro X of GarageBand.

2. Deel het naar GarageBand voor iOS:

• In GarageBand kies je 'Deel' > 'Project naar GarageBand voor iOS'.

• In Logic Pro kies je 'File' > 'Share' > 'Project to GarageBand for iOS'.

3. Selecteer de map 'GarageBand voor iOS' in iCloud Drive en klik vervolgens op 'Bewaar'.

Het project exporteren als beltoon

1. Open GarageBand op de iPhone, iPad of iPod touch.

2. Tik in de nummerkiezer op 'Bladeren'bladerknop, tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op het project dat je vanaf de Mac had gedeeld.

3. Tik op de knop 'Deel'deelknop en tik vervolgens op 'Beltoon'.

4. Voer een naam in voor de beltoon en tik op 'Exporteer'. Als de beltoon langer is dan 30 seconden, tik je op 'Ga door' om de beltoon automatisch te laten inkorten. Je kunt ook tikken op 'Annuleer' om terug te gaan naar het nummer, zodat je het zelf kunt inkorten.

5. Tik op 'Exporteer'.

6. Als het exporteren van de beltoon gereed is, kunt je de beltoon toewijzen.

De beltoon toewijzen

Nadat je je project hebt geëxporteerd als beltoon, kun je deze beltoon instellen als standaardbeltoon of toewijzen aan een contact. Tik op 'Gebruik geluid als' en kies een optie:

• Tik op 'Standaardbeltoon' om de beltoon als standaardbeltoon te gebruiken in plaats van je bestaande beltoon.

• Tik op 'Standaard-sms-toon' om de beltoon als standaard-sms-toon te gebruiken in plaats van je bestaande sms-toon.

• Als je de beltoon wilt koppelen aan een van je contacten, tik je op 'Wijs toe aan contact' en kies je een contact.

• Als je terug wilt naar de nummerkiezer zonder de beltoon toe te wijzen, tik je op 'Gereed'.