Als je op je Mac wordt gevraagd om toe te staan dat een accessoire verbinding maakt

Je moet toestaan dat nieuwe USB- of Thunderbolt-accessoires en SD-kaarten verbinding maken voordat je ze kunt gebruiken met je Mac-laptop met Apple silicon.

Wanneer je een nieuw of onbekend USB- of Thunderbolt-accessoire of een nieuwe of onbekende SD-kaart gebruikt op je Mac-laptop met Apple silicon en macOS Ventura of nieuwer, krijg je een melding waarin je wordt gevraagd of het accessoire verbinding mag maken. Als je Mac vergrendeld is, moet je deze eerst ontgrendelen voordat je kunt toestaan dat een accessoire verbinding maakt.

Als je 'Sta niet toe' kiest, herkent je Mac het accessoire niet en krijgt het accessoire geen toegang tot de gegevens op je Mac. Het accessoire kan nog wel worden opgeladen of je Mac opladen. De volgende keer dat je het accessoire gebruikt, wordt je opnieuw gevraagd om toe te staan dat het verbinding maakt. Zorg dat de nieuwste versie van macOS op je Mac is geïnstalleerd of controleer je instellingen als je geen melding krijgt wanneer je een accessoire aansluit.

Als je Mac drie of meer dagen vergrendeld is geweest, moet je deze mogelijk ontgrendelen om een eerder toegestaan accessoire opnieuw te gebruiken.

De instelling wijzigen om toe te staan dat accessoires verbinding maken

Standaard wordt je op een Mac-laptop met Apple silicon gevraagd om toe te staan dat een nieuw of onbekend accessoire verbinding maakt. Ga als volgt te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Privacy en beveiliging'.

3. Scrol omlaag, klik op het venstermenu naast 'Sta verbinding met accessoires toe' en kies vervolgens de gewenste optie. Lees meer over de verschillende opties.

De instelling 'Sta verbinding met accessoires toe' wijzigen op je Mac-laptop

Op Mac-laptops met Apple silicon die onder supervisie staan, kunnen beheerders deze instelling aanpassen.

Deze instelling beheren met behulp van Apple Configurator

Als je je Mac-laptop met de klep gesloten gebruikt

Je moet eerst toestaan dat een extern beeldscherm, een muis en een toetsenbord verbinding maken met je Mac-laptop. Daarna kun je je Mac gebruiken terwijl de klep gesloten is (of wanneer de Mac met de klep gesloten in een dockingstation is geplaatst). Je kunt dan ook toestaan dat andere accessoires verbinding maken zonder de klep te openen.