Als GarageBand niet werkt op je Mac

Lees hier wat je moet doen als GarageBand niet wordt geopend op je Mac, je in een project niet kunt afspelen of opnemen, of als je een ander probleem ondervindt.

Probeer deze stappen in de genoemde volgorde

Test GarageBand opnieuw na elke stap om te zien of het probleem is opgelost.

De Mac herstarten

Kies in het Apple-menu  de optie 'Herstart'.

GarageBand bijwerken

Kies het Apple-menu  > 'App Store' en klik vervolgens in de knoppenbalk op 'Updates'. Als er een update voor GarageBand beschikbaar is, klik je op de knop 'Werk bij' om de update te downloaden en te installeren.

De compatibiliteit van het apparaat of de software controleren

Als je gebruikmaakt van een externe audio-interface, MIDI-interface, opslagsysteem, bedieningsoppervlak of plugin van een andere fabrikant, zorg je ervoor dat deze compatibel is met de nieuwste versie van GarageBand. Neem voor ondersteuning contact op met de fabrikant. Als er een update beschikbaar is, volg je de instructies van de fabrikant om het apparaat of de software bij te werken.

Ingebouwde audio gebruiken met GarageBand

Als je gebruikmaakt van een externe audio-interface, probeer je de ingebouwde audio op je Mac te gebruiken in plaats van de interface.

1. Koppel je externe audio-interface los van je Mac.

2. Open GarageBand en kies vervolgens 'GarageBand' > 'Voorkeuren' > 'Audio/MIDI'.

elcap-garage-band-voorkeuren-audio-units-uitschakelen
  3. Kies in het venstermenu 'Uitvoerapparaat' de optie 'Ingebouwde uitgang'.

4. Kies in het venstermenu 'Invoerapparaat' de optie 'Ingebouwde microfoon' (of 'Ingebouwde ingang', afhankelijk van je computer).

5. Open een project waarbij je problemen hebt ondervonden en speel dat af.

Als het project wordt geopend en correct wordt afgespeeld, moet je voor je audio-interface mogelijk een update of onderhoud uitvoeren. Neem contact op met de fabrikant voor ondersteuning.

GarageBand openen zonder audio-invoer en -uitvoer

1. Open GarageBand en houd de Control-toets ingedrukt voordat een project wordt geopend.

2. Klik in de melding op 'Start niet'.

elcap-garage-band-core-audio-besturingsbestand-starten

Als GarageBand toch wordt geopend, kan dit wijzen op het volgende:

• Mogelijk moet je een update of onderhoud uitvoeren voor je externe audio-interface. Neem contact op met de fabrikant voor ondersteuning.

• Mogelijk is een plugin voor Audio Units beschadigd of niet compatibel met jouw versie van GarageBand. Je kunt proberen plugins uit te schakelen om je probleem op te lossen.

Plugins voor Audio Units uitschakelen

Als je gebruikmaakt van plugins voor Audio Units, probeer je deze uit te schakelen. Beschadigde of incompatibele plugins voor Audio Units kunnen leiden tot onverwacht gedrag in GarageBand.

Plugins voor Audio Units uitschakelen:

1. Open een project in GarageBand.

2. Ga naar 'GarageBand' > 'Voorkeuren' > 'Audio/MIDI' en schakel 'Audio Units' uit.

3. Speel een project af waarmee problemen zijn.

Als het project wordt geopend en correct wordt afgespeeld, is een plugin die voor het project wordt gebruikt, mogelijk beschadigd of niet compatibel met jouw versie van GarageBand. Neem voor ondersteuning contact op met de fabrikant van de plugin.

Testen met een nieuw project

Je kunt een nieuw project aanmaken en testen om na te gaan of het probleem wordt veroorzaakt door je project of door de GarageBand-app.

1. Als GarageBand geopend is, stop je de app.

2. Open GarageBand en kies 'Archief' > 'Nieuw'.

3. Kies 'Leeg project' in het venster 'Nieuw project'.

4. Voeg audiobestanden of Apple Loops toe aan het nieuwe project.

5. Kijk of het probleem dat je had, nog steeds optreedt. Als het project waarmee je een probleem ondervindt bijvoorbeeld een plugin van derden gebruikt, voeg je die toe aan het testproject. Als het probleem opnieuw optreedt, is de plugin mogelijk beschadigd of moet deze worden bijgewerkt.

GarageBand testen met een nieuwe gebruikersaccount

Maak nog een gebruikersaccount aan op je Mac en probeer het probleem te reproduceren in de nieuwe gebruikersaccount. Als het probleem niet optreedt in de nieuwe gebruikersaccount, ligt de oorzaak mogelijk in de instellingen in de oorspronkelijke account.

GarageBand-voorkeuren opnieuw instellen

Het opnieuw instellen van voorkeuren heeft geen invloed op je projectbestanden, voorinstellingen of patches. Je verliest echter wel de aangepaste voorkeursinstellingen die je mogelijk hebt toegepast.

1. Kies 'GarageBand' > 'Voorkeuren' en noteer je specifieke voorkeursinstellingen.

2. Stop GarageBand.

3. Kies in de Finder in het menu 'Ga' de optie 'Hulpprogramma's'.

4. Open 'Terminal'.

5. Kopieer de volgende opdracht, plak deze in Terminal en druk vervolgens op Return:defaults delete com.apple.garageband10

6. Als je al eens een update hebt uitgevoerd vanaf een eerdere versie van GarageBand, kopieer je ook de volgende opdracht, plak je de opdracht in Terminal en druk je op Return:defaults delete com.apple.garageband

7. Herstart de computer.

Nadat je Mac is herstart, open je GarageBand en probeer je het probleem dat je ondervond te reproduceren. Als het probleem zich niet meer voordoet, open je de GarageBand-voorkeuren en pas je je aangepaste instellingen opnieuw toe.

Lukt het nog steeds niet?

Neem contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.