Routers gebruiken die via HomeKit zijn beveiligd

Beveilig je HomeKit-accessoires nog beter door te bepalen met welke voorzieningen en apparaten ze communiceren op je wifinetwerk thuis en via internet.

Wat je nodig hebt

Een beveiligde router configureren

1. Zoek de iOS- of iPadOS-app van je router in de App Store en gebruik deze om de router te configureren. Wacht tot de app vraagt om de router toe te voegen aan de Woning-app en tik op 'Accepteer'. Als je niet wordt gevraagd om de router toe te voegen aan de Woning-app, volg je de instructies van de fabrikant van de router.

2. Ga verder met de configuratie in de Woning-app door de instructies op het scherm te volgen. Als alles klaar is, krijg je een melding dat de configuratie is gelukt.

3. Na de configuratie voeg je de HomeKit-accessoires toe aan de Woning-app. Als je eerder HomeKit-accessoires hebt toegevoegd aan de Woning-app, blijven deze werken en gebruikmaken van de meeste netwerkbeveiligingsfuncties van HomeKit. Voor nog meer beveiliging kun je de wifi-accessoires verwijderen en opnieuw instellen en ze vervolgens opnieuw toevoegen aan de Woning-app. Hierdoor wordt een unieke toegangscode aangemaakt die alleen bekend is bij de router en elk accessoire.

De beveiliging aanpassen

Je kunt zelf de mate van bescherming bepalen waarmee je router de HomeKit-accessoires beveiligt. Je wijzigt de beveiligingsinstellingen in de Woning-app als volgt:

1. Tik of klik op de knop 'Meer'No alt supplied for Image en selecteer 'Woninginstellingen'.

2. Als je meerdere woningen hebt, kies je de woning waar de router wordt geplaatst.

3. Scrol omlaag en tik op 'Wifinetwerk en routers'. Tik vervolgens op een accessoire om het niveau van verbindingsbeveiliging te wijzigen.

• 'Beperk tot Woning': Veiligste instelling. Je accessoire kan alleen met HomeKit communiceren via je Apple apparaten. Het accessoire maakt geen verbinding met het internet of lokale apparaten, wat kan betekenen dat voorzieningen van andere leveranciers, zoals firmware-updates, worden geblokkeerd.

• 'Automatisch': Standaardbeveiliging. Je accessoire kan communiceren met HomeKit en via verbindingen die door de fabrikant worden aanbevolen.

• 'Geen beperking': Minst veilige instelling. Met deze instelling wordt de beveiligde router omzeild en kan je accessoire communiceren met alle apparaten in je netwerk of andere internetvoorzieningen.

ios-16-iphone-13-pro-home-settings-wifi-network-routers