Over de Apple Business Essentials-app

Lees hier meer over de Essentials-app voor iOS, iPadOS en macOS.

iPhone met welkomstscherm van Business Essentials

Apple Business Essentials is een gratis app waarmee je op één plek toegang hebt tot alle apps en support die je nodig hebt van je bedrijf. De Essentials-app wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je inlogt met je beheerde Apple ID die is ingeschreven bij Apple Business Essentials-apparaatbeheer.

Apps

Op het tabblad 'Apps' zie je alle apps die door je bedrijf aan je zijn toegewezen. Apps kunnen afkomstig zijn uit de App Store (iPhone, iPad en Mac) of rechtstreeks van je bedrijf (alleen Mac). Als je een toegewezen app wilt installeren vanuit de App Store, tik of klik je op de downloadknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het downloaden of kopen van deze apps. Als je Essentials gebruikt om apps te installeren, kan je bedrijf deze bijwerken of verwijderen. Mac-apps die rechtstreeks door je bedrijf zijn toegewezen, worden automatisch geïnstalleerd en kunnen niet door je bedrijf worden verwijderd. Als je een app wil verwijderen die door je bedrijf is toegewezen, kun je deze handmatig verwijderen.

Apparaten

Op het tabblad 'Devices' (Apparaten) zie je al je apparaten die worden beheerd door Apple Business Essentials onder een actief abonnement, evenals de huidige dekking voor AppleCare-service en -support.

Sommige functies binnen de Apple Business Essentials-app zijn beperkt totdat een organisatie de inschrijving verifieert. Raadpleeg de lijst met functies van Apple Business Essentials voor meer informatie.

Reparaties beheren

Als een apparaat is gedekt door AppleCare+ for Business Essentials, kun je een reparatieverzoek indienen en de status van de reparatie volgen op het tabblad 'Apparaten'. Je kunt je verzoek ook annuleren als de reparatie niet meer nodig is.

Als je 'Inloggen vereist' ziet

Als je de Essentials-app vanuit de App Store installeert of uitlogt op je apparaat, zie je een bericht dat inloggen vereist is en dat je de app niet kunt gebruiken. Om de Essentials-app te gebruiken, verwijder je de app van je apparaat en log je in met je beheerde Apple ID. Neem contact op met je Apple Business Essentials-beheerder als je hulp nodig hebt.

Apple Business Essentials en privacy

Meer informatie over privacy in Apple Business Essentials.