Sirene op Apple Watch Ultra gebruiken om om hulp te vragen

Met Sirene op Apple Watch Ultra-modellen kun je snel en eenvoudig de mensen om je heen waarschuwen wanneer je hulp nodig hebt.

Zo werkt het

• Wanneer je Sirene aanzet, speelt de Apple Watch Ultra een ononderbroken geluid af dat tot op wel 180 meter hoorbaar is.

• Sirene gebruikt twee unieke, hoge tonen die in het algemeen niet in de natuur te horen zijn, die elkaar afwisselen en herhalen.

• Sirene pauzeert in bepaalde situaties zoals telefoongesprekken en wanneer timers of alarmen afgaan. Het pauzeert niet voor podcasts of muziek.

• Sirene blijft afgaan totdat je deze uitschakelt of de batterij van je horloge leeg raakt.

• Zet indien mogelijk Sirene niet aan in een afgesloten omgeving en houd je Watch niet dicht bij je oren terwijl de sirene klinkt.

• Als je Apple Watch Ultra nat is, is Sirene mogelijk niet zo luid als je verwacht. Sirene speelt op maximaal volume wanneer je Watch weer droog is.

Sirene inschakelen

Je kunt Sirene inschakelen met de actieknop of de zijknop.

De actieknop gebruiken

De actieknop op de Apple Watch Ultra
  1. Houd de actieknop ingedrukt totdat de schuifknop 'Sirene' verschijnt.

2. Sleep de schuifknop 'Sirene'Geen alt beschikbaar voor afbeelding om het aftellen te starten.

3. Na het aftellen begint Sirene.

Je kunt ook de actieknop ingedrukt houden om het aftellen te starten en vervolgens de actieknop ingedrukt blijven houden totdat de sirene start. Als je Sirene niet wilt kunnen starten door de actieknop continu ingedrukt te houden, ga je naar 'Instellingen' > 'Actieknop' en schakel je 'Houd ingedrukt om in te schakelen' uit.

De zijknop gebruiken

De zijknop op de Apple Watch Ultra
  1. Houd de zijknop ingedrukt totdat de schuifknop 'Sirene' verschijnt.

2. Sleep de schuifknop 'Sirene'Geen alt beschikbaar voor afbeelding om het aftellen te starten.

3. Na het aftellen begint de sirene.

Siren uitschakelen

Je kunt Sirene annuleren tijdens het aftellen. Als je de actieknop ingedrukt houdt, laat je de actieknop los om te annuleren. Als je het aftellen hebt gestart door de schuifknop 'Sirene' te slepen, laat je je handpalm ten minste drie seconden op het horlogescherm rusten om te annuleren.

Als je Sirene wilt stoppen terwijl deze afgaat, tik je op StopGeen alt beschikbaar voor afbeelding in de app SireneGeen alt beschikbaar voor afbeelding.

Sirene stoppen op de Apple Watch Ultra

Als je weg navigeert van de app SireneGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding, kun je deze snel weer oproepen via de Appkiezer. Klik dubbel op de Digital Crown om de Appkiezer te openen, tik op de app SireneGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Stop'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.