Een extern beeldscherm met Adaptive Sync gebruiken met een Mac

Sommige Mac-modellen ondersteunen Adaptive Sync, een beeldschermtechnologie die een variabele verversingsfrequentie mogelijk maakt die zich aanpast aan de beeldsnelheid van je materiaal.

Wat je nodig hebt

Als je een variabele verversingsfrequentie wilt gebruiken op een beeldscherm met Adaptive Sync, heb je macOS Monterey of nieuwer en een van deze Mac-modellen nodig:

• Een Mac met Apple silicon (alle modellen)

• Een van deze Intel-Mac-modellen:

• MacBook Pro (13-inch, 2020, vier Thunderbolt 3-poorten)

• MacBook Pro (16-inch, 2019)

• MacBook Air (Retina, 13-inch, 2020)

• iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020)

• Mac Pro (2019) in combinatie met een van deze Radeon Pro MPX-modules: W5500X, W5700X, W6800X, W6900X of W6800X Duo

Sluit voor de beste prestaties het Adaptive Sync-beeldscherm aan op de ThunderboltNo alt supplied for Image-poort van je Mac met behulp van een Thunderbolt, USB-C of een andere DisplayPort-compatibele kabel. Gebruik geen HDMI-kabel of -adapter.

Adaptive Sync in- of uitschakelen

macOS Ventura of nieuwer:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Beeldschermen'.

2. Selecteer het externe beeldscherm bovenin het venster.

3. Kies 'Variabele' in het venstermenu met verversingsfrequenties. Als je Adaptive Sync niet meer wilt gebruiken, kies je in plaats daarvan een van de vaste verversingsfrequenties.

macOS Monterey:

1. Kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.

2. Klik op 'Beeldscherminstellingen'.

3. Selecteer het externe beeldscherm in de navigatiekolom.

4. Kies 'Variabele' in het venstermenu met verversingsfrequenties. Als je Adaptive Sync niet meer wilt gebruiken, kies je in plaats daarvan een van de vaste verversingsfrequenties.

Apple beeldschermen met ProMotion passen zich ook aan de beeldsnelheid van het materiaal aan. Bij die beeldschermen zie je 'ProMotion' in plaats van 'Variabel' in 'Beeldscherminstellingen'.

Als het beeldscherm flikkert wanneer je Adaptive Sync gebruikt

Adaptive Sync is zeer geschikt voor het spelen van games en het afspelen van video, en je kunt er stroom mee besparen. Voor andere toepassingen kan het een flikkerend of schokkerig effect veroorzaken. Als het externe beeldscherm flikkert wanneer je Adaptive Sync gebruikt:

• Schakel de variabele verversingsfrequentie uit.

• Neem contact op met de fabrikant van het beeldscherm voor meer informatie over welke Macs compatibel zijn met Adaptive Sync.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.