Help je kind bij het configureren van een Mac

Configureer een Mac zo dat je kind deze veilig kan gebruiken met de eigen gebruikersaccount en Apple ID, maar met de gebruikslimieten die jij opgeeft.

Een standaard macOS-gebruikersaccount configureren

Om te voorkomen dat je kind ongewenste wijzigingen aanbrengt, configureer je een standaard gebruikersaccount voor het kind. Een kind met een beheerdersaccount kan wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op alle accounts op die Mac.

macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Gebruikers en groepen' in de zijbalk.

3. Klik op 'Voeg account toe' aan de rechterkant.

4. Voer het wachtwoord van de beheerder in wanneer je hierom wordt gevraagd.

5. Kies 'Standaard' in het venstermenu 'Nieuwe account'.

6. Vul de velden voor naam en wachtwoord in en klik op 'Maak gebruiker aan'.

7. Wanneer je klaar bent, herstart je je Mac of kies je het Apple-menu  > 'Log uit'.

8. Kies in het inlogvenster de nieuwe account die je hebt gemaakt en log vervolgens in met de naam en het wachtwoord.

9. Een configuratie-assistent zal je door de resterende stappen leiden om de account te configureren. Als je wordt gevraagd om in te loggen met je Apple ID, voer je de Apple ID van je kind in, niet je eigen Apple ID.

Als jij en je kind dezelfde Mac zullen gebruiken, moet je niet vergeten om uit te loggen wanneer je klaar bent. Je Mac biedt verschillende manieren om snel te schakelen tussen gebruikers.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.

2. Klik op het hangslotGeen alt beschikbaar voor afbeelding en voer je beheerderswachtwoord in.

3. Klik op de knop 'Voeg toe'Geen alt beschikbaar voor afbeelding onder de lijst met gebruikers.

4. Kies 'Standaard' in het venstermenu 'Nieuwe account'.

5. Vul de velden voor naam en wachtwoord in en klik op 'Maak gebruiker aan'.

6. Wanneer je klaar bent, herstart je je Mac of kies je het Apple-menu  > 'Log uit'.

7. Kies in het inlogvenster de nieuwe account die je hebt gemaakt en log vervolgens in met de naam en het wachtwoord.

8. Een configuratie-assistent zal je door de resterende stappen leiden om de account te configureren. Als je wordt gevraagd om in te loggen met je Apple ID, voer je de Apple ID van je kind in, niet je eigen Apple ID.

Als jij en je kind dezelfde Mac zullen gebruiken, moet je niet vergeten om uit te loggen als je klaar bent. Je Mac biedt verschillende manieren om snel te schakelen tussen gebruikers.

Gebruikslimieten configureren

Met Schermtijd kun je het gebruik volgen, apparaatvrije tijd inplannen en gebruikslimieten configureren.

Configureer schermtijd

Apple ID en Delen met gezin configureren

Iedereen, ook je kind, moet een eigen Apple ID gebruiken. En met 'Delen met gezin' kan je gezin abonnementen zoals Apple Music, iCloud-opslag en meer delen zonder persoonlijke informatie zoals e-mails, sms-berichten of wachtwoorden te delen. Gezinsleden kunnen ook aankopen in de App Store, iTunes Store, Apple TV-app en Apple Books delen.

Lees meer over 'Delen met gezin' en Apple ID voor je kind

'Zoek mijn' inschakelen

'Zoek mijn' helpt bij het vinden en beschermen van het apparaat van je kind als het ooit verloren of gestolen is. Elk lid van je Delen met gezin-groep kan helpen het apparaat van een ander lid te vinden.

'Zoek mijn' inschakelen

'Vraag om te kopen' inschakelen

Als je wilt dat je kind toestemming vraagt voordat deze iets koopt, gratis apps downloadt of zich aanmeldt voor een abonnement, configureer je 'Vraag om te kopen'. Deze optie wordt automatisch ingeschakeld voor kinderen onder de 13 jaar.

'Vraag om te kopen' inschakelen