Als u een waarschuwing over een misleidende website ziet

Lees hier wat u moet doen als u een waarschuwing over een misleidende website ziet tijdens het surfen op het internet in Safari.

Als u in Safari een website probeert te bezoeken die als misleidend is gemeld, krijgt u hierover mogelijk een waarschuwing te zien. In deze waarschuwing wordt uitgelegd dat de website onder valse voorwendselen kan proberen om u software te laten installeren of persoonlijke of financiële gegevens te laten verstrekken. Deze misleidende websites kunnen eruitzien als de website van een bedrijf dat u vertrouwt, waaronder Apple.

Als u deze waarschuwing te zien krijgt, raadt Apple u aan 'Ga terug' te selecteren om de website te vermijden. Als u de risico's begrijpt, kunt u ervoor kiezen om de onveilige website toch te bezoeken.

Als u van mening bent dat de website ten onrechte is gemeld, kunt u een fout melden.

Websites melden die zich voordoen als Apple

Als u een website tegenkomt die zich lijkt voor te doen als Apple, kunt u dit melden bij reportphishing@apple.com.

Aanvullende tips om misleidende websites en phishing te vermijden

Geef nooit uw Apple ID-wachtwoord, verificatiecodes, apparaattoegangscode, herstelcode of andere beveiligingsgegevens van uw account aan anderen. Apple zal u nooit vragen om deze informatie te verstrekken.

Misleidende websites of phishing-websites kunnen fouten bevatten en gemakkelijk te herkennen zijn, maar ze kunnen er ook precies zo uitzien als een legitieme website. Wees voorzichtig met websites die om persoonlijke gegevens vragen, zoals bankrekeninggegevens, creditcardnummers of wachtwoorden.

Als u een website, of een onverwacht bericht, telefoontje of verzoek om persoonlijke gegevens of geld niet helemaal vertrouwt, is het veiliger om aan te nemen dat er sprake is van oplichterij. Neem dan indien nodig direct contact op met het betreffende bedrijf.

Lees hoe u uw Apple apparaten en gegevens veilig houdt

Lees meer over hoe u phishing kunt herkennen en vermijden