SMB 1 of NetBIOS uitschakelen in macOS

Lees hier hoe je SMB 1 of NetBIOS uitschakelt om failover te voorkomen.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders bij bedrijven en onderwijsinstellingen.

Bij het maken van uitgaande verbindingen met servers zijn SMB 1 en NetBIOS standaard ingeschakeld in macOS om de compatibiliteit met producten van derden te verbeteren. macOS zal proberen de nieuwere versies van SMB te gebruiken, evenals DNS en poort 445, met failover naar poort 139 en SMB 1 indien nodig. Je kunt SMB 1 of NetBIOS uitschakelen om deze failover te voorkomen.

Als je SMB 1 wilt uitschakelen, voeg je de volgende regel toe aan het bestand /etc/nsmb.conf:

protocol_vers_map=6

Als je NetBIOS wilt uitschakelen, voeg je de volgende regel toe aan het bestand /etc/nsmb.conf:

port445=no_netbios

Het bestand '/etc/nsmb.conf' is niet standaard aanwezig. Gebruik de volgende Terminal-commando's om het bestand aan te maken en beide bovenstaande wijzigingen door te voeren:

echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf echo "protocol_vers_map=6" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf echo "port445=no_netbios" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

Je kunt de bovenstaande wijzigingen weer ongedaan maken door het bestand /etc/nsmb.conf te verwijderen.

MacOS accepteert standaard geen SMB-verbindingen. Als je je Mac-computer hebt ingesteld als bestandsserver in de voorkeuren voor bestandsdeling, kun je SMB 1 uitschakelen terwijl je SMB 2- en 3-verbindingen blijft toestaan. Gebruik de volgende commando's:

sudo scutil --prefs com.apple.smb.server.plist get / d.add ProtocolVersionMap # 6 set / commit apply quit

Voer de volgende commando's uit om de bovenstaande wijziging ongedaan te maken:

sudo scutil --prefs com.apple.smb.server.plist get / d.add ProtocolVersionMap # 7 set / commit apply quit

Voer het volgende commando uit om de netbiosd-naamregistratie uit te schakelen:

sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.netbiosd.plist

Voer het volgende commando uit om te controleren of netbiosd niet actief is. Als er geen resultaten worden geretourneerd, is netbiosd niet actief:

sudo ps aux | grep -i netbiosd | grep -v grep

Voer de volgende commando uit om deze wijziging ongedaan te maken:

sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.netbiosd.plist

Publicatiedatum: