Upgraden naar macOS Ventura beheren in uw organisatie

Gebruik mobiel apparaatbeheer om te voorkomen dat macOS Ventura wordt aangeboden op Mac-computers die onder toezicht staan in uw organisatie.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders.

Nieuw in macOS Monterey 12.3 en hoger: een gebruiker kan een nieuw software-upgradepad naar macOS Ventura worden aangeboden zonder de noodzaak om een grotere volledige installatie-app uit te voeren of zich als beheerder te authenticeren. In macOS Monterey 12.6.1 en hoger kan dit nieuwe upgradepad worden uitgesteld via de grote updatevertraging MDM-instelling.

Om beheerde implementaties meer tijd te geven voor de update naar macOS Monterey 12.6.1, is het nieuwe upgradepad voor macOS Ventura 13.0 en 13.0.1 uitgeschakeld voor Mac-computers onder toezicht die zijn ingeschreven voor Mobile Device Management (mobielapparaatbeheer) en is alleen het pad met volledig installatieprogramma beschikbaar. Het nieuwe upgradepad wordt voor Mac-computers onder toezicht alleen aangeboden voor macOS Ventura 13.1 en hoger.

Gebruik de onderstaande instructies om te voorkomen dat Mac-computers in uw organisatie macOS Ventura aanbieden.

MDM gebruiken om de upgrade naar macOS Ventura 13.0 en 13.0.1 te vertragen

Gebruik de instelling voor het vertragen van grote updates om te voorkomen dat Mac-computers in uw organisatie het upgradepad naar macOS Ventura met volledig installatieprogramma aanbieden.

MDM gebruiken om de upgrade naar macOS Ventura 13.1 en hoger te vertragen

macOS Monterey 12.6.1 en hoger:

Blijf de instelling voor grote updatevertraging gebruiken om te voorkomen dat Mac-computers in uw organisatie tot 90 dagen macOS Ventura aanbieden.

macOS Monterey 12.3 tot en met 12.6:

Blijf de instelling voor het vertragen van grote updates gebruiken om gedurende 90 dagen te voorkomen dat Mac-computers in uw organisatie macOS Ventura 13.0 en 13.0.1 aanbieden. Gebruik zowel de instelling voor het vertragen van grote updates als de instelling voor kleine updates om gedurende 90 dagen te voorkomen dat Mac-computers in uw organisatie macOS Ventura 13.1 aanbieden. Als u momenteel een langere vertragingsperiode hebt voor grote updates dan voor kleine updates, verhoogt u uw vertraging voor kleine updates om deze gelijk te maken aan de gewenste vertragingsperiode voor grote updates.