Hoe Apple je betaalgegevens gebruikt

Lees hier meer over hoe Apple je betaalgegevens gebruikt.

Je Apple ID is de account waarmee je toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als je aankopen wilt doen in onder andere de iTunes Store, Apple Books Store, App Store of via apps van andere leveranciers, moet je een betaalmethode opgeven en deze registreren in je account. Apple gebruikt deze betaalmethode op elk moment dat je een aankoop wilt doen. Je kunt de betaalmethode ook gebruiken om snel Apple Pay te configureren, zodat je fysieke goederen en diensten kunt kopen in apps, winkels en op websites.

Het kan ook voorkomen dat Apple je betaalgegevens gebruikt om je identiteit te verifiëren.1 Mogelijk moet je je betaalgegevens verifiëren om je Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen, 'Delen met gezin' te configureren, een account voor een kind aan te maken, of te beginnen met het doen van aankopen vanaf een nieuw apparaat.

Wanneer je je betaalmethode configureert

Wanneer je een betaalmethode configureert, moet je ervoor zorgen dat al je accountgegevens, zoals je naam, factuuradres en telefoonnummer, overeenkomen met de creditcardgegevens die bij je financiële instelling zijn geregistreerd. Nadat je je gegevens hebt toegevoegd, kan Apple een tijdelijke reservering op je betaalmethode boeken om te controleren of je betaalmethode geldig is. De gebruikte creditcard moet actief en niet verlopen zijn.

Wanneer je je identiteit moet verifiëren

Je kunt je betaalmethode gebruiken om je identiteit te verifiëren1bij Apple of om dingen te doen zoals het configureren van 'Delen met gezin' of het aanmaken van een account voor een kind. Je kunt er ook je identiteit mee verifiëren om de hersteltijd te verkorten wanneer je weer toegang probeert te krijgen tot je Apple ID.

Zorg ervoor dat je dezelfde kaartgegevens invoert die je gebruikt om aankopen te doen in de iTunes Store, Apple Books Store, App Store en via iCloud. Apple kan een tijdelijke reservering op je betaalmethode boeken om je gegevens te controleren.

Over de tijdelijke reservering

Reserveringen kunnen worden weergegeven als kosten, maar worden na korte tijd (deze verschilt per financiële instelling) door de kaartverstrekker verwijderd. Als je een nieuwe kaart invoert, je betaalgegevens wijzigt of een aankoop doet, kan Apple een tijdelijke reservering op je kaart boeken of vragen om je kaartgegevens te verifiëren. Als je vragen hebt over de verwerking van autorisatiebedragen voor je creditcard of betaalpas, neem je contact op met je financiële instelling.

Als je autorisatiepoging mislukt

Als je de juiste betalingsgegevens invoert, maar wordt gevraagd om de juiste beveiligingsgegevens opnieuw in te voeren, neem je contact op met de kaartverstrekker. Je financiële instelling kan je autorisatiepogingen weigeren.

1. Als je primaire Apple ID-betaalmethode is toegevoegd via Apple Pay, is het niet mogelijk om je identiteit te verifiëren via je betaalmethode.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.