Als u een melding ziet dat uw computer een potentieel probleem heeft gedetecteerd

Uw Mac controleert regelmatig op onverwachte wijzigingen in de firmware. U kunt informatie over deze wijzigingen naar Apple sturen.

Als uw Mac een verschil detecteert tussen de firmware die op de Mac is geïnstalleerd en de firmware die het besturingssysteem (macOS) verwacht te zien, wordt het volgende bericht weergegeven: 'Je computer heeft een potentieel probleem gedetecteerd'. Firmware is software waarmee uw Mac-hardware met macOS kan werken. Beschadigde of aangepaste firmware kan invloed hebben op de stabiliteit en beveiliging van uw Mac.

Als u Apple wilt helpen de stabiliteit en beveiliging van Mac-computers te verbeteren, klikt u op 'Stuur naar Apple' om een rapport naar Apple te versturen. U kunt het rapport ook weergeven om de informatie te bekijken die wordt verzonden, of ervoor kiezen om het rapport niet te versturen.

Installeer vervolgens de nieuwste software-updates. Deze kunnen firmware-updates en andere updates bevatten die belangrijk zijn voor de stabiliteit en beveiliging van uw Mac.