De Radeon Pro Vega II MPX-module gebruiken met een Mac Pro (2019)

Lees hier meer over de vele verschillende beeldschermconfiguraties die je kunt gebruiken met de MPX-module in een Mac Pro (2019).

De Radeon Pro Vega II MPX-module bevat een AMD Radeon Pro Vega II-GPU (Graphics Processing Unit) met 32 GB HBM2-geheugen, vier Thunderbolt 3-poorten en een HDMI 2.0-poort. Je kunt de Thunderbolt 3-poorten gebruiken om beeldschermen en externe apparaten aan te sluiten op de Mac Pro. Wanneer je de Radeon Pro Vega II MPX-module met je Mac Pro gebruikt, kun je ook de Thunderbolt 3-poorten aan de boven-* en achterkant van de Mac Pro gebruiken om extra beeldschermen aan te sluiten.

Als je Boot Camp gebruikt en een grafische kaart van AMD van een andere fabrikant installeert, moet je mogelijk andere AMD-besturingsbestanden gebruiken in Windows.

Over poorten en bussen

No alt supplied for Image

De MPX-module beschikt over twee bussen voor de Thunderbolt 3-poorten. Als je twee 5K- of 6K-beeldschermen aansluit op de Thunderbolt 3-poorten van de MPX-module, moet je één beeldscherm per bus aansluiten.

Als je een beeldscherm aansluit op de HDMI-poort van de MPX-module, kunnen de Thunderbolt 3-poorten op Bus 0 een extra beeldscherm ondersteunen met een resolutie van 4K of lager. Als je audio wilt uitvoeren naar een beeldscherm dat is aangesloten op de HDMI-poort en andere beeldschermen hebt aangesloten via Thunderbolt 3, moet je geen beeldscherm aansluiten op de Thunderbolt 3-poort naast de HDMI-poort.

Beeldschermen aansluiten op een enkele Radeon Pro Vega II MPX-module

Als je één Radeon Pro Vega II MPX-module installeert, kun je tot zes beeldschermen via Thunderbolt 3 aansluiten in de volgende configuraties:

• Twee Pro Display XDR's met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz, aangesloten op maximaal twee van de volgende locaties: Bus 0, Bus 1, of de Thunderbolt 3-poorten aan de achterkant van de Mac Pro. Sluit één beeldscherm aan per locatie.

• Drie 5K-beeldschermen met resoluties van 5120 x 2880 bij 60 Hz verbonden met Bus 0, Bus 1 en de Thunderbolt 3-poorten aan de bovenkant* of achterkant van de Mac Pro.

• Zes 4K-beeldschermen met resoluties van 3840 x 2160 bij 60 Hz aangesloten op Bus 0 en Bus 1 en de Thunderbolt 3-poorten aan de bovenkant* of achterkant van de Mac Pro.

Beeldschermen aansluiten op twee Radeon Pro Vega II MPX-modules

Als je twee Radeon Pro Vega II MPX-modules installeert, kun je tot 12 beeldschermen aansluiten via Thunderbolt 3 in de volgende configuraties:

• Vier Pro Display XDR's met resoluties van 6016 x 3384 bij 60 Hz verbonden met een van de volgende vier locaties: Bus 0 op elke kaart, Bus 1 op elke kaart en de Thunderbolt 3-poorten aan de bovenkant* en achterkant van je Mac Pro. Sluit één beeldscherm aan per locatie.

• Zes 5K-beeldschermen met resoluties van 5120 x 2880 bij 60 Hz. Sluit je beeldschermen aan op elke bus en de Thunderbolt 3-poorten aan de bovenkant* en achterkant van je Mac Pro.

• Twaalf 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz, aangesloten op de Thunderbolt 3-poorten op de Mac Pro en op elke kaart.

De Infinity Fabric Link aansluiten

Als je twee Radeon Pro Vega II MPX-modules installeert, kun je deze verbinden via de Infinity Fabric Link voor betere prestaties en snellere gegevensoverdracht tussen de GPU's:

1. Verwijder de beschermkapjes van de MPX-modules.

2. Breng de connectors op de Infinity Fabric Link-bridge op één lijn met de connectors op de MPX-modules en steek deze er vervolgens langzaam in.

3. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om beide schroeven vast te draaien.

No alt supplied for Image

Meer informatie

* Rackmodellen van de Mac Pro hebben twee Thunderbolt 3-poorten aan de voorkant.