Als je 'Schijf niet juist verwijderd' ziet op een Mac Pro (2023)

Lees hier wat je moet doen als een interne SATA-schijf onverwacht wordt losgekoppeld van de Mac Pro.

Bepaalde modellen interne SATA-schijven kunnen onverwacht worden losgekoppeld van je computer wanneer de Mac uit de sluimerstand komt. Dit kan gebeuren als je Mac automatisch in de sluimerstand gaat of als je de Mac handmatig in de sluimerstand zet. Als je een bericht ziet dat je schijf niet juist is verwijderd, kun je de Mac opnieuw opstarten om de schijf opnieuw te koppelen.

Om te voorkomen dat de Mac automatisch in de sluimerstand gaat, wijzig je de sluimerinstellingen op je Mac.

1. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Beeldschermen'.

2. Klik op 'Geavanceerd' en schakel vervolgens 'Schakel sluimerstand niet automatisch in als het beeldscherm is uitgeschakeld' in.

3. Klik op 'Gereed'.

Apple is op de hoogte van dit probleem en zal dit in een toekomstige macOS-update oplossen.