Wiki's die gemaakt zijn met macOS Server exporteren en importeren

Lees hoe je wiki's die je hebt gemaakt met de Wiki-voorziening van macOS Server, kunt exporteren en importeren met het commando wikiadmin.

Soms moet je, als macOS Server-beheerder, je wiki's verplaatsen naar een andere server. Met het commando wikiadmin kun je alle wiki's die je met de Wiki-voorziening van macOS Server hebt gemaakt, exporteren en importeren.

Controleer voordat je begint of beide servers dezelfde versie van macOS Server gebruiken. Je kunt de toegangsrechten voor je wiki's op de tweede server behouden. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat deze gebonden is aan dezelfde adreslijstvoorziening als de eerste server.

Als je klaar bent, gebruik je het commando wikiadmin om je wiki's te exporteren vanaf de eerste server. Vervolgens importeer je ze naar de tweede server.

Wiki's exporteren

Als je alle wiki's wilt exporteren naar een archief, gebruik je het subcommando export met de vlag -all. Met de vlag -path geef je aan waar je de geëxporteerde wiki's wilt bewaren:

sudo wikiadmin export -all -path /tmp/myexportedwikis

Als je specifieke wiki's wilt exporteren, gebruik je eerst het subcommando export met de vlag -l. Je krijgt dan een lijst van de wiki's die je kunt exporteren:

sudo wikiadmin export -l

Vervolgens gebruik je het subcommando export. Geef met behulp van de vlag -name de naam op van de wiki('s) die je wilt exporteren. Met de vlag -path geef je aan waar je de geëxporteerde wiki's wilt bewaren:

sudo wikiadmin export -name biology,math -path /tmp/myexportedwikis

Wiki's importeren

Nadat je je wiki's hebt geëxporteerd naar een archief, gebruik je het subcommando import met de vlag -all om ze te importeren. Met de vlag -path geef je het pad naar het archief op:

sudo wikiadmin import -all —path /tmp/myexportedwikis

Als je specifieke wiki's wilt importeren, geef je eerst het subcommando import met de vlag -l om een lijst weer te geven van de wifi's in het archief. Je moet met de vlag -path het pad naar het archief opgeven:

wikiadmin import -l -path /tmp/myexportedwikis

Vervolgens gebruik je het subcommando import. Geef met behulp van de vlag -name de naam op van de wiki('s) die je wilt exporteren. Met de vlag -path geef je het pad naar het archief op:

sudo wikiadmin import -name biology,math -path /tmp/myexportedwikis

Meer informatie over en voorbeelden van wikiadmin kun je vinden door het commando manwikiadmin uit te voeren in Terminal. Daarmee open je de man page van het commando.