Apple School Manager en Profielbeheer gebruiken om Volume Store-materiaal toe te wijzen

Wanneer je bijwerkt vanaf Apple Deployment Programs, gebruikt Apple School Manager beheerde Apple ID's om materiaal toe te wijzen met Profielbeheer in macOS Server. Lees hoe dit verschilt van de manier waarop Apple Deployment Program Facilitators (beheerders) materiaal toewijzen in Apple Deployment Programs.

Wanneer je apps en boeken toewijst met beheerde Apple ID's, heeft je organisatie meer controle over het beheren, toewijzen en behouden van Volume Store-materiaal.

Na het bijwerken kan je organisatie verschillende rollen in Apple School Manager gebruiken. Dankzij deze nieuwe rollen kun je Volume Store-materiaal toewijzen met servicetokens van het Volume Purchase Program (VPP). Deze nieuwe rollen zijn Beheerder, Sitemanager en Materiaalmanager.

Als er mensen op je school zijn die een Volume Purchase-account hebben, maar geen deel uitmaken van je Apple School Manager-organisatie, lees dan hoe je hen uitnodigt.

Apps en boeken toewijzen

Met Apple School Manager kun je apps en boeken toewijzen aan apparaten, apparaatgroepen, gebruikers en gebruikersgroepen. Wanneer je toewijst aan gebruikers of gebruikersgroepen, moeten deze in een Apple School Manager-organisatie in Profielbeheer zijn opgenomen.

Gebruik deze richtlijnen om te bepalen welke methode je moet gebruiken om apps en boeken in je organisatie toe te wijzen.

Type toewijzing

Eindgebruiker

Apple Deployment Program VPP-beheerder

Beheerde Apple ID

Gebruikerstoewijzing

Beheerde Apple ID1

Gebruikerstoewijzing

Persoonlijke Apple ID

Apparaattoewijzing2

Apparaten met iOS 9 of nieuwer, of OS X El Capitan of nieuwer

1Beide beheerde Apple ID's moeten zijn gekoppeld aan dezelfde organisatie in Apple School Manager.

2Apparaattoewijzing is alleen beschikbaar voor apps.

Systeemvereisten

Om beheerde distributie te gebruiken, is iOS 7 of nieuwer, of OS X Mavericks v10.9 of nieuwer vereist. Om op apparaten gebaseerde apps toe te wijzen, heb je iOS 9 of nieuwer, of OS X El Capitan of nieuwer nodig.

Informeer bij je aanbieder als je andere Mobile Device Management-oplossingen moet gebruiken om Volume Store-materiaal toe te wijzen in Apple School Manager.