Als het volume van de Xsan 4 of 4.1 minder beschikbare vrije ruimte weergeeft dan je verwacht

Als je vrije ruimte is gefragmenteerd, kun je de ABMFreeLimit-variabele wijzigen om de weergave ervan te wijzigen.

Wanneer de vrije ruimte op het Xsan-volume sterk is gefragmenteerd, bevat de cvlog items zoals deze wanneer het volume wordt geactiveerd:

[0919 21:17:51] 0xb8eb1000 (Warning) FSM Alloc: Stripe Group "Video-1" 140158 free blocks in 20272 fragments ignored. [0919 21:17:53] 0xb8f33000 (Warning) FSM Alloc: Stripe Group "Video-2" 551704 free blocks in 77104 fragments ignored. [0919 21:17:53] 0xb8fb5000 (Warning) FSM Alloc: Stripe Group "Video-3" 561540 free blocks in 78636 fragments ignored. [0919 21:17:53] 0xb9037000 (Warning) FSM Alloc: Stripe Group "Video-4" 586677 free blocks in 80952 fragments ignored. [0919 21:17:53] 0xb8e2f000 (Warning) FSM Alloc: Stripe Group "Video-5" 525412 free blocks in 73209 fragments ignored. [0919 21:17:53] 0xb90b9000 (Warning) FSM Alloc: Stripe Group "Video-6" 280006 free blocks in 36786 fragments ignored.

Het product van de blokgrootte van het bestandssysteem en het totaal aantal genegeerde vrije blokken moet gelijk zijn aan de hoeveelheid ontbrekende ruimte.

Wijzig de ABMFreeLimit-variabele

Je kunt de ABMFreeLimit-variabele van het Xsan-volume op Ja instellen om ontbrekende ruimte te herstellen. Deze wijziging geeft aan dat de File System Manager (FSM) een oudere methode moet gebruiken om de bittoewijzing te verwerken. Het kan ook de opstarttijd van het volume en de hoeveelheid geheugen verhogen die het FSM-proces van het volume gebruikt. Als je de ABMFreeLimit-variabele wilt wijzigen, volg je deze stappen en vervang je VolumeName door de naam van je Xsan-volume.

1. Stel in de volumeconfiguratie op de primaire metadatacontroller (MDC) waar in als de waarde van de abmFreeLimit-sleutel.

sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c 'add :config:globals:abmFreeLimit string true' /Library/Preferences/Xsan/VolumeName.cfgp

2. Werk de Xsan-configuratie bij die in LDAP wordt bewaard.

sudo xsanctl pushConfigUpdate

3. Start het Xsan-volume opnieuw op.

sudo cvadmin -e 'stop Volumenaam'

sudo cvadmin -e 'start Volumenaam'