Het commandoregelprogramma systemsetup gebruiken in macOS Catalina 10.15

Lees hier meer over de wijzigingen aan het commando systemsetup in macOS Catalina 10.15 en hoger.

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders.

Als u het commando systemsetup wilt gebruiken met de vlag -setremotelogin of -setremoteappleevents in macOS Catalina 10.15 of hoger, moet u er eerst voor zorgen dat het bovenliggende proces volledige schijftoegang heeft. U kunt volledige schijftoegang handmatig of via MDM (Mobile Device Management) verlenen:

• Volledige schijftoegang handmatig verlenen: kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en selecteer vervolgens het tabblad 'Privacy'. Scrol omlaag en klik op 'Volledige schijftoegang'. Vervolgens voegt u het bovenliggende proces toe.

• Volledige schijftoegang verlenen met MDM: gebruik de payload 'PrivacyPreferencesPolicyControl'. Meer informatie

Meer informatie over het gebruik van het commando kunt u vinden op de man-pagina 'systemsetup'(8).

Publicatiedatum: