De modus 'Veel stroom' gebruiken op je 14-inch of 16-inch MacBook Pro

De modus 'Hoog vermogen' zorgt voor optimale prestaties bij intensieve, langdurige workloads, zoals 8K-kleurcorrectie.

Je kunt de modus 'Veel stroom' gebruiken op 14-inch MacBook Pro-modellen met M3 Max en 16-inch MacBook Pro-modellen met M1, M2 of M3 Max.

Je Mac is standaard ingesteld op de modus Automatisch om het energiegebruik en de prestaties te balanceren. Energiebesparingsmodus beperkt het energiegebruik om de gebruiksduur van de batterij te verlengen. In de modus 'Hoog vermogen' kunnen de ventilatoren op hogere snelheden werken. Door de extra koelcapaciteit kan het systeem hogere prestaties leveren bij zeer intensieve workloads.

De modus 'Hoog vermogen' kan de prestaties verbeteren in grafisch intensieve workflows, zoals bij het corrigeren van kleuren in 8K ProRes 4444- en 8K DNxHR-video. Bij videobewerking en in 3D-toepassingen kan het afspelen soepeler verlopen en kan er sneller worden geëxporteerd in de modus 'Hoog vermogen'.

In de modus 'Hoog vermogen' kan de ventilator op een hogere snelheid draaien en kun je extra ventilatorgeluid horen. De modus 'Hoog vermogen' kan worden gebruikt, ongeacht of je Mac op een voedingsbron is aangesloten.

De modus 'Hoog vermogen' inschakelen

Je kunt verschillende energiemodi instellen voor wanneer je Mac op de batterij draait of is aangesloten op de lichtnetadapter. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de modus 'Hoog vermogen' alleen in te schakelen wanneer je Mac is aangesloten op de lichtnetadapter.

In macOS Ventura of nieuwer:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Batterij'.

2. Kies de modus 'Hoog vermogen' in het venstermenu 'Op batterij' of 'Op lichtnetadapter' onder 'Energiemodus'.

macos-ventura-system-settings-battery-energy-mode-on-battery-high-power

In macOS Monterey of nieuwer:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Batterij'.

2. Klik op 'Batterij' of 'Lichtnetadapter' in de navigatiekolom en kies vervolgens de modus 'Hoog vermogen' in het venstermenu 'Energiemodus'.

macos-ventura-system-settings-battery-energy-mode-on-battery-high-power

Controleren of de modus 'Hoog vermogen' is ingeschakeld

Om te zien of de modus 'Hoog vermogen' is ingeschakeld, klik je op het batterijsymbool in de menubalk om het batterijstatusmenu te bekijken.

macos-ventura-menu-bar-battery-power-source-power-adapter-high-power-mode-on

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.