Native uitgebreide kenmerken toestaan op Xsan 4

Gebruik de commandoregel om native uitgebreide kenmerken toe te staan op Xsan-volumes met metagegevenscontrollers (metadata controllers, of MDC's) in OS X Yosemite of nieuwer.

Deze stappen werken in OS X Yosemite en nieuwer. Volg deze stappen niet als je StorNext-clients gebruikt.

1. Als het Xsan-volume actief is, gebruik je de Server-app om het te stoppen.

2. Gebruik cvfsck om het Xsan-bestandssysteem te controleren. Als het bestandssysteem beschadigd is, moet je het repareren.

3. Wijzig de volumeconfiguratie om native uitgebreide kenmerken toe te staan. Deze kenmerken worden ook wel 'named streams' genoemd. Vervang in elke opdracht VolumeName door de naam van je Xsan-volume.

sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c 'set :config:globals:namedStreams true' /Library/Preferences/Xsan/VolumeName.cfgp

4. Werk de Xsan-configuratie bij die wordt bewaard in LDAP:

sudo xsanctl pushConfigUpdate

5. Schakel named streams in de metadata van het Xsan-volume in:

sudo cvupdatefs VolumeName

Wanneer je dit commando uitvoert, moet je uitvoer zien die vergelijkbaar is met deze:

The following changes have been detected in the configuration. Please review these changes carefully.

Stripe Group Name Stripe Status MetaData Journal ================= ============= ========= ========= MetadataAndJourna No Change No Change No Change Data No Change *** Names streams will be enabled in the file system. *** This will modify the file system "VolumeName". Are you sure you want to continue? [y/N]

6. Zorg ervoor dat de uitvoer aangeeft dat de enige wijziging is om named streams toe te staan. Typ vervolgens 'y' en druk op 'Return'. Je moet dan uitvoer zien die vergelijkbaar is met deze:

Flushing journal entries... done Flushing buffers... Updating ICB information... Updating SuperBlock information... *Warning*: File system 'VolumeName' was modified. *Warning*: Please run dot_clean(1) on the volume to migrate extended attributes and Resource Fork data.

7. Gebruik de Server-app om het volume te starten.

8. Gebruik het hulpprogramma dot_clean(1) om de conversie naar native uitgebreide kenmerken te voltooien:

sudo dot_clean /Volumes/VolumeName

Dit proces kan enkele uren of langer duren, afhankelijk van het aantal bestanden op het volume. Dit proces verwijdert uitgebreide kenmerken uit bestanden, zoals een aangepast symbool dat wordt bewaard in een bronvork. Nadat dot_clean is voltooid, activeer je het volume op de clientcomputers.

Als er een panic-bericht in de inode-modus wordt weergegeven in logbestanden

Nadat je native uitgebreide kenmerken hebt toegestaan op de MDC, start een Xsan-volume mogelijk niet op. Als dit gebeurt, zie je een panic dat de inode-versie niet overeenkomt in File System Manager (FSM) dat er als volgt uitziet:

Feb 25 17:27:42 server.example.com fsm[7101] : Xsan FSS 'VolumeName[0]': PANIC:

/System/Library/Filesystems/acfs.fs/Contents/bin/fsm "Inode_init_pre_activation:

nodeInode version mismatch! Expected XSan 2.2 named streams inode version (0x205) or 4.0 big inodes + NamedStreams (0x207), received 4.0 inode version with big inodes (0x206) " file /SourceCache/XsanFS/XsanFS-546.1/snfs/fsm/inode.c, line 5086

Als je dergelijke logboekvermeldingen ziet in OS X Yosemite, voer je een upgrade uit naar OS X El Capitan. Of volg de stappen in dit artikel opnieuw.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.