Spotlight-zoekniveaus instellen op Xsan

Gebruik deze stappen om de manier waarop Spotlight zoekacties uitvoert met een Xsan te wijzigen.

Xsan ondersteunt twee niveaus van Spotlight-zoekacties:

• ReadWrite: de zoekacties gebruiken een volledige index van de kenmerken van het bestandssysteem en de metagegevens van de inhoud van bestanden. De index wordt bijgewerkt telkens als de inhoud van het bestandssysteem wordt gewijzigd. Dit is het standaardniveau van zoekacties wanneer je Spotlight inschakelt op Xsan-volumes in Xsan 2.2 en hoger.

• FsSearch: FsSearch schakelt zoekacties in bestandssysteemkenmerken in, maar geen zoekacties in geïndexeerde inhoud. Deze optie vereist metadatacontrollers met OS X v10.6 of nieuwer en Xsan 2.2 of nieuwer.

OS X Yosemite en nieuwer

Volg deze stappen om te veranderen hoe Spotlight-zoekacties werken met je Xsan-volume in OS X Yosemite en hoger. In elk commando vervang je Volumenaam door de naam van je Xsan-volume.

1. In de configuratie van het volume op je primaire MDC, stel je 'FsSearch' in als de waarde van de sleutel spotlightSearchLevel:

sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c 'set :config:globals:spotlightSearchLevel FsSearch' /Library/Preferences/Xsan/Volumenaam.cfgp

2. Werk de Xsan-configuratie bij die in LDAP is bewaard:

sudo xsanctl pushConfigUpdate

3. Start het Xsan-volume opnieuw op.

sudo cvadmin -e 'stop Volumenaam'

sudo cvadmin -e 'start Volumenaam'

OS X Mavericks en lager

Volg deze stappen om te veranderen hoe Spotlight-zoekacties werken met je Xsan-volume in OS X Mavericks en lager. In elk commando vervang je Volumenaam door de naam van je Xsan-volume.

1. Zoek het configuratiebestand van het Xsan-volume op de metagegevenscontrollers:

/Bibliotheek/Voorkeuren/Xsan/Volumenaam.cfg

2. Bewerk het volumeconfiguratiebestand zodat het algemene onderdeel deze twee regels bevat:

EnableSpotlight Yes SpotlightSearchLevel FsSearch

3. Wijzig ook de configuratiebestanden op alle andere metagegevenscontrollers die het volume beheren.

4. Start het volume opnieuw op.

Als je wilt, kun je terugkeren naar ReadWrite, het standaard geïndexeerde zoekniveau. Als je wilt terugkeren naar ReadWrite, herhaal je deze stappen, maar gebruik je 'ReadWrite' als de vermelding voor SpotlightSearchLevel. Als er veel gegevens op het volume staan, kan het opbouwen van de index een paar uur duren.