OS X Lion v10.7.4, beveiligingsupdate 2012-002: algemene DYLD-startvariabelen worden niet meer geladen

Als OS X Lion 10.7.4 (of beveiligingsupdate 2012-002 voor Snow Leopard) is geïnstalleerd, worden DYLD-startvariabelen niet geladen uit het bestand ~/.MacOSX/environment.plist.

Als een app afhankelijk is van de aanwezigheid van een dergelijke variabele, wordt de app mogelijk niet geopend nadat je de OS X Lion v10.7.4-update of beveiligingsupdate 2012-002 hebt geïnstalleerd.

Als voor je app de definitie van een startvariabele zoals DYLD_LIBRARY_PATH vereist is, is de veiligste oplossing om deze op te geven in het bestand Info.plist van de app.

Ontwikkelaars van apps kunnen informatie over het gebruik van het bestand Info.plist vinden in de Apple Developer Reference Library. Je kunt een startvariabele opgeven met de sleutel LSEnvironment.

Meer informatie

Geavanceerde tijdelijke oplossing

Je kunt het gebruik van algemene DYLD-startvariabelen toestaan door een bestand te maken met dit Terminal-commando:

sudo touch /var/db/.launchd_allow_global_dyld_envvars

Als je wilt terugkeren naar veiliger gedrag, gebruik je dit Terminal-commando om het bestand te verwijderen:

sudo rm /var/db/.launchd_allow_global_dyld_envvars