Mac OS X Server: volledige beheerders kunnen zich mogelijk niet authenticeren in Workgroup Manager

Gebruikers aan wie volledige beheermogelijkheden zijn toegewezen, kunnen zich mogelijk niet authenticeren in Workgroup Manager.

Gebruik een van de onderstaande methoden om de beheerder in staat te stellen zich te authenticeren in Workgroup Manager.

Lion Server

Met Lion Server kun je eenvoudig de optie 'Gebruiker mag deze server beheren' inschakelen in de servertoepassing:

1. Open de servertoepassing (/Apps/Server.app).

2. Selecteer de gebruiker.

3. Ga naar het menu 'Voorzieningen' en kies 'Wijzig gebruiker…'

4. Schakel het aankruisvak 'Gebruiker mag deze server beheren' in.

5. Klik op 'Gereed' om de wijzigingen op te slaan.

Mac OS X Server v10.6

Voeg de groep Open Directory-beheerders toe aan de lokale beheerdersgroep van de server.

Schakel het tabblad 'Toon alle dossiers' en de optie 'Infovenster' in:

1. Open Workgroup Manager.

2. Kies ‘Voorkeuren' in het menu 'Workgroup Manager'.

3. Schakel het tabblad 'Toon alle dossiers' en de optie 'Infovenster' in.

4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Bepaal de GUID (GeneratedUID) voor de groep Open Directory-beheerder:

1. Controleer of je de Open Directory-database weergeeft (zoals /LDAPv3/127.0.0.1).

2. Klik op de knop 'Alle dossiertypen'.

3. Selecteer 'Groepen' in het venstermenu.

4. Zoek en selecteer de beheerdersgroep.

5. Zoek en selecteer het kenmerk GeneratedUID voor deze groep.

6. Klik op 'Wijzig'. Er wordt een blad weergegeven.

7. Selecteer alle tekst en kopieer deze naar het klembord.

8. Klik op 'Annuleer' om het blad te sluiten.

• Voeg de GUID toe aan de lokale beheerdersgroep:

9. Schakel over naar het weergeven van de lokale database (/Lokaal/Standaard).

10. Klik op het slot (als het is vergrendeld) om te authenticeren met het lokale domein.

11. Zoek en selecteer de beheerdersgroep.

12. Klik op de knop 'Nieuw kenmerk…' om een nieuw kenmerk toe te voegen. Er wordt een blad weergegeven.

13. Selecteer 'NestedGroups' in het venstermenu.

14. Plak de GUID voor de Open Directory-beheerdersgroep in het tekstveld.

15. Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.

Commandoregel (Lion Server of Mac OS X Server v10.6)

Je kunt Terminal en de commandoregel gebruiken om de groep Open Directory-beheerders toe te voegen aan de lokale beheerdersgroep van de server.

1. Bepaal de GUID van de Open Directory-beheerdersgroep met dit commando:

dscl /LDAPv3/127.0.0.1 -read /Groups/admin GeneratedUID

2. Gebruik de volgende opdracht om de GUID toe te voegen aan het kenmerk NestedGroups in de lokale beheerdersgroep op de server. Bijvoorbeeld om de Open Directory-beheerder toe te voegen met een GUID van1076D206-4412-4F35-9FE4-D89488971711:

sudo dscl . -append /Groups/admin NestedGroups 1076D206-4412-4F35-9FE4-D89488971711