OS X Lion: aanvullende systeeminformatie bekijken in het inlogvenster

Als Lion Server is geïnstalleerd, kun je een van de onderstaande methoden gebruiken om aanvullende informatie weer te geven in het inlogvenster. Nadat je deze functie hebt ingeschakeld, kunt je op de klok in de rechterbovenhoek van het inlogvenster klikken om aanvullende informatie over het systeem te bekijken.

Profielbeheer

Gebruik de onderstaande stappen om deze functie in te schakelen met Profielbeheer:

1. Selecteer in Profielbeheer het apparaat of de apparaatgroep die je wilt beheren.

2. Druk op het tabblad 'Profiel' op de knop 'Wijzig' om het profiel voor deze record te bewerken.

3. Selecteer 'Inlogvenster' in de lijst, onder het gedeelte 'Mac OS X'.

4. Als er nog geen payload is geconfigureerd, druk je op de knop 'Configureer' om er een te maken. Je hoeft geen wijzigingen aan te brengen nadat je een payload voor het inlogvenster hebt gemaakt.

5. Druk op 'OK' om het dialoogvenster te sluiten.

6. Druk op 'Opslaan' om de wijzigingen op te slaan.

Zodra het profiel is geïnstalleerd, is aanvullende informatie beschikbaar in het inlogvenster.

Workgroup Manager

Gebruik de onderstaande stappen om deze functie in te schakelen met Workgroup Manager:

1. Selecteer in Workgroup Manager de computer of computergroep die je wilt beheren.

2. Klik in de bovenste knoppenbalk op 'Voorkeuren'.

3. Selecteer 'Log in' op het tabblad 'Overzicht'.

4. Kies op het tabblad 'Venster' bij de optie 'Beheer' 'Altijd'. Je hoeft geen wijzigingen aan te brengen nadat je 'Altijd' hebt geselecteerd.

5. Selecteer 'Pas nu toe' om de wijzigingen op te slaan.

Het record dat je bij stap 1 hebt geselecteerd, zal nu aanvullende informatie weergeven in het inlogvenster.

Terminal

Voer het volgende commando uit in Terminal:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow AdminHostInfo HostName

Opmerking: de waarde ('HostName' in het voorbeeldcommando hierboven) kan één van de kenmerken van de koptekst in het inlogvenster zijn die met Profielbeheer of Workgroup Manager wordt gedefinieerd.

Meer informatie

Het volgende wordt gerapporteerd (klik nogmaals om naar het volgende item te gaan):

• Computernaam

• Geïnstalleerde versie van OS X

• IP-adres

Deze gegevens blijven zichtbaar gedurende 60 seconden.