Een toewijzingsstrategie kiezen voor een Xsan-volume

Lees hoe je de toewijzingsstrategie voor Xsan-volumes wijzigt op computers met OS X Yosemite of nieuwer.

Je strategie bepaalt hoe het systeem ruimte toewijst aan de opslaggroepen die bij het volume horen. Xsan-volumes ondersteunen deze drie toewijzingsstrategieën:

• round: elk verzoek om ruimte wordt, beurtelings, toegewezen aan de volgende beschikbare opslaggroep in het volume. Dit is de standaardtoewijzingsstrategie voor Xsan-volumes.

• fill: alle gegevens worden opgeslagen op de eerste opslaggroep totdat deze vol is. Gegevens worden dan opgeslagen op de volgende opslaggroep, enzovoort.

• balance: nieuwe gegevens worden opgeslagen op de opslaggroep die de meeste vrije ruimte heeft.

Volg deze stappen om de toewijzingsstrategie voor je Xsan-volume te wijzigen. Vervang in elke opdracht Volumenaam door de naam van je Xsan-volume.

1. Maak op je primaire metadatacontroller twee kopieën van het volumeconfiguratiebestand en sla ze op je bureaublad op:

• cd /Library/Preferences/Xsan

• cp Volumenaam.cfgp ~/Desktop/Volumenaam.cfgp.original

• cp Volumenaam.cfgp ~/Desktop/Volumenaam.cfgp.gewijzigd

2. Stel in de tweede kopie van het volumeconfiguratiebestand (Volumenaam.cfgp.modified) allocationStrategy in op 'round', 'fill' of 'balance'. Om de strategie bijvoorbeeld in te stellen op 'round':

• /usr/libexec/PlistBuddy -c 'delete :config:globals:allocationStrategy'

• -c 'add :config:globals:allocationStrategy string round'

• ~/Desktop/Volumenaam.cfgp.modified

• Denk erom dat deze waarde hoofdlettergevoelig is. Er wordt een foutmelding weergegeven als je 'Round' gebruikt in plaats van 'round'.

3. Controleer de gewijzigde kopie van het configuratiebestand van het volume:

• sncfgvalidate -n Volumenaam -f ~/Desktop/Volumenaam.cfgp.modified

4. Zoek in de uitvoer naar 'Volumenaam validated'. Als je in plaats daarvan een fout ziet, moet je deze oplossen voordat je verder kunt gaan met stap 5. Je kunt de procedure ook hier beëindigen, aangezien je alleen de kopie van het configuratiebestand hebt gewijzigd.

5. Vervang het oorspronkelijke configuratiebestand door de gewijzigde kopie:

• sudo cp ~/Desktop/Volumenaam.cfgp.modified

• /Library/Preferences/Xsan/Volumenaam.cfgp

6. Werk de Xsan-configuratie bij die in LDAP is bewaard:

• sudo xsanctl pushConfigUpdate

7. Start het Xsan-volume opnieuw op:

• sudo cvadmin -e 'stop Volumenaam'

• sudo cvadmin -e 'start Volumenaam'