Mac mini: externe lichtnetadapters identificeren bij Mac mini-modellen uitgebracht voor 2010

Vind hier meer informatie over de identificatie van externe lichtnetadapters bij Mac mini-modellen uitgebracht voor 2010.

In februari 2006 introduceerde Apple de Intel-gebaseerde Mac mini (begin 2006). Dit model en de modellen van de Mac mini tot 2009 gebruiken een andere lichtnetadapter dan de Mac mini-modellen uitgebracht voor 2006.

De twee lichtnetadapters zijn niet onderling verwisselbaar en dienen alleen met het Mac mini-model te worden gebruikt waarbij ze worden geleverd. Lees verder en ontdek hoe u de lichtnetadapter identificeert die u moet gebruiken bij elke Mac mini-computer.

Opmerking: de Mac mini (medio 2010) en Mac mini (medio 2011) gebruiken een interne voedingsbron in plaats van een externe lichtnetadapter.

De lichtnetadapter identificeren

De Mac mini (begin 2006) tot en met Mac mini (eind 2009) gebruiken een lichtnetadapter van 110 watt. Deze informatie vindt u op de zijkant van de lichtnetadapter zoals hieronder wordt afgebeeld:

No alt supplied for Image

Modellen van de Mac mini die ouder zijn dan 2006 gebruiken een lichtnetadapter van 85 watt. Deze informatie vindt u ook op de zijkant van de lichtnetadapter zoals hieronder wordt afgebeeld:

No alt supplied for Image

De Mac mini identificeren

De lichtnetadapter wordt aangesloten op de I/O-poort van de computer waardoor het gemakkelijk is om te zien of u een originele Mac mini, een Mac mini (begin 2006) of een nieuwere Mac mini gebruikt. U kunt ook aan de hand van het aantal USB-poorten op uw Mac mini het model identificeren.

Model

USB-poorten

Mac mini (eind 2009) Mac mini (begin 2009)

5 USB-poorten

Mac mini (eind en begin 2009)

Mac mini (medio 2007) Mac mini (begin 2006)

4 USB-poorten

Mac mini (medio 2007) en (begin 2006)

Originele Mac mini

2 USB-poorten

Originele Mac mini

Als u de onjuiste lichtnetadapter gebruikt, beschadigt u de Mac mini niet maar het kan wel onverwacht gedrag veroorzaken dat vooral te merken is aan het niet kunnen inschakelen van de computer.