Keynote voor iOS: over de markeerstift

Keynote voor iOS (versie 2.2 en nieuwer) bevat een markeerstift. Hiermee kun je delen van dia's markeren of aanwijzen tijdens een presentatie.

De markeerstift activeren

Geen alt beschikbaar voor afbeelding
  • Als je je presentatie rechtstreeks op je iOS-apparaat bekijkt, tik je op het scherm en houd je het vast terwijl je presenteert.

• Als je je iOS-apparaat gebruikt als afstandsbediening of presenteert op een extern scherm of Apple TV, tik je op het markeerstiftsymbool terwijl je presenteert:

No alt supplied for Image

Markeren

• Tik op de kleur die je wilt gebruiken voor de markering. De geselecteerde kleur wordt groter weergegeven dan de andere kleuren. Gebruik je vinger om de plekken die je aanraakt te markeren met de kleur die je hebt gekozen.

• Tik op het herstelsymbool om je laatste lijn ongedaan te maken:

No alt supplied for Image
  • Als je een bewerking opnieuw wilt toepassen na deze ongedaan te hebben gemaakt, houd je je vinger op het herstelsymbool en selecteer je vervolgens 'Opnieuw'.

• Als je alle lijnen wilt wissen, houd je je vinger op het herstelsymbool en kies je 'Wis alles'.

• Als je naar een deel van het scherm wilt wijzen, maar geen markering wilt achterlaten, gebruik je de laserpointerfunctie (uiterst links op de markeerstiftbalk).

Van dia wisselen terwijl de markeerstift actief is

• Als je door de diavoorstelling wilt navigeren terwijl de markeerstift actief is, tik je op de navigatiepijlen aan weerszijden van het scherm:

No alt supplied for Image
  • Als de markeerstift actief is, blijven alle markeringen op je dia's staan totdat je de presentatie sluit.

De markeerstift sluiten

• Tik op 'Gereed' rechtsonder in het scherm. Hiermee sluit je de markeerstift en blijf je in de presentatie. Je markeringen blijven behouden totdat je de presentatie sluit.

• Als je knijpt om te sluiten, worden zowel de markeerstift als de presentatie gesloten. Je markeringen worden verwijderd zodra je de presentatie sluit.

Vereisten voor het gebruik van de markeerstift

• Op het iOS-apparaat dat je als afstandsbediening gebruikt, moet Keynote voor iOS 2.2 of nieuwer zijn geïnstalleerd.

• Op het apparaat dat je met de afstandsbediening bedient, moet Keynote voor iOS 2.2 of nieuwer of Keynote voor Mac 6.2 of nieuwer zijn geïnstalleerd.

• Je kunt meerdere afstandsbedieningen gebruiken om dezelfde presentatie tegelijkertijd te bedienen, maar de markeerstift kan slechts door één afstandsbediening tegelijk worden gebruikt.