Als je de melding 'Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig' ziet

Lees hier wat je moet doen wanneer je deze melding ziet in 'Instellingen' > 'Batterij'.

Wat de melding aangeeft

Op een iPhone met iOS 10.2.1 tot iOS 11.2.6 kan de volgende melding worden weergegeven in 'Instellingen' > 'Batterij': 'Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig'.

Voor een iPhone met iOS 11.3 of hoger raadpleeg je De batterij en de prestaties van de iPhone voor meer informatie over hoe je de batterijconditie controleert.

Batterij-instellingen op een iPhone

Waarom de melding wordt weergegeven

Met behulp van de diagnostische iOS-test is gedetecteerd dat de batterij in je iPhone mogelijk moet worden vervangen. Wanneer een batterij het einde van de gebruiksduur nadert, kan deze minder lading vasthouden en minder goed stroom leveren. Hierdoor moet de batterij mogelijk langer en vaker worden opgeladen en sluit de iPhone soms mogelijk onverwacht af.

Dit is geen veiligheidsprobleem, maar geeft aan dat de batterij mogelijk moet worden vervangen. Je kunt je iPhone blijven gebruiken totdat je deze afgeeft om de batterij te laten controleren. In de tussentijd merk je mogelijk langere opstarttijden van apps, lagere framesnelheden tijdens het scrollen en andere verminderde prestaties.

Alle oplaadbare batterijen zijn verbruikbare onderdelen met een beperkte levensduur, die uiteindelijk moeten worden gerepareerd of gerecycled. Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prestaties en gebruiksduur van de batterij van een apparaat, waaronder het aantal oplaadcycli, chemische veroudering van de batterij en blootstelling aan extreme hitte of kou. Lees meer over de optimale gebruiks- en levensduur van de batterij.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie over de serviceopties voor batterijvervanging.

Servicedekking voor een defecte batterij valt onder de eenjarige garantie van Apple, AppleCare+ en de consumentenwetgeving.Als de batterij geen servicedekking heeft, biedt Apple betaalde

* Sommige nagemaakte batterijen en batterijen van derden zijn mogelijk niet juist ontworpen, wat kan resulteren in veiligheidsproblemen. We raden je aan naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider te gaan zodat je zeker weet dat je een originele Apple batterij ontvangt.