Mac mini (medio 2011): externe poorten en connectors

Hier vindt u meer informatie over de externe poorten en connectors van de Mac mini (medio 2011).

Poorten van een Mac mini (medio 2011)

Opmerking: alle poorten en connectors die in dit artikel worden beschreven, vindt u aan de achterkant van de computer op het Input/Output-paneel (I/O).

Poort voor netsnoer

Deze poort is voor de aansluiting van de ingebouwde voeding van de Mac mini (medio 2011). Deze connector heeft een ander ontwerp dan deze van de vorige Mac mini-modellen.

Gigabit Ethernet-poort (10/100/1000Base-T)

De Mac mini (medio 2011) heeft een ingebouwde 10/100/1000 Gigabit Ethernet-poort. Sluit een Ethernet-kabel aan van een kabel- of DSL-modem, hub, switch, router of andere Mac-computer; de Ethernet-poort ondersteunt ook Jumbo-frames. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-TX- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen Ethernet/crossover-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten.

Eén FireWire 800-poort

De Mac mini (medio 2011) heeft één 800 Mbit/s FireWire-poort (IEEE 1394b) van 8 watt. 800 Mbit/s is een theoretische maximumsnelheid. De werkelijke snelheid kan variëren. Deze poort wordt gebruikt door zowel oudere iPods als andere apparaten zoals videocamera’s, externe harde schijven of optische schijfeenheden.

HDMI-poort

Gebruik de HDMI-poort om een compatibel HDMI-beeldscherm of DVI-beeldscherm aan te sluiten met behulp van de meegeleverde HDMI-naar-DVI-adapter. Gebruik via deze poort uitgebreid bureaublad of de modus voor synchrone weergave met maximaal 1.920 bij 1.200 pixels.

Thunderbolt-poort

De Mac mini (medio 2011) heeft een Thunderbolt-poort met ondersteuning voor het volgende:

• Mini DisplayPort-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-Mini DisplayPort-kabel (optioneel)

• DVI-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (optioneel)

• VGA-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (optioneel)

• Dual-Link DVI-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter. Biedt ondersteuning voor 30-inch Apple Cinema HD Display (optioneel)

• HDMI-audio- en video-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-HDMI-adapter van een andere fabrikant

Sluit een Thunderbolt-apparaat aan met de Apple Thunderbolt-kabel (2 m).

Vier USB 2.0-poorten (Universal Serial Bus)

De Mac mini (medio 2011) heeft in totaal vier USB 2.0-compatibele poorten. U kunt op deze poorten USB 2.0- en USB 1.1-compatibele apparaten aansluiten.

De USB-poorten hebben USB-connectors van het type A, die elk vier pinnen hebben.

De USB 2.0-poorten bieden ondersteuning voor gegevensverkeer van lage snelheid, volledige snelheid en hoge snelheid van respectievelijk 1,5 megabits per seconde (Mbit/s), 12 Mbit/s en 480 Mbit/s.

SD-kaartsleuf

Met de ingebouwde SD-sleuf kan de Mac mini (medio 2011) gegevens lezen en schrijven op SD-media. De sleuf accepteert standaard SD-kaarten (Secure Digital) met een capaciteit van 4 MB tot 4 GB, SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) met een capaciteit van 4 GB tot 32 GB, en SDXC-kaarten (Secure Digital Extended Capacity) met een capaciteit van 32 GB en hoger.

Audio in-poort/optische geluidsingang

De geluidsinvoerpoort ondersteunt zowel digitale optische invoer als analoge geluidsinvoer.

Voor analoge audiolijninvoer wordt een mini-koptelefoonaansluiting van 3,5 mm gebruikt. De poort voor geluidsingang ontvangt stereosignalen op lijnniveau tot 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-192 kHz. U kunt ook een miniplug-naar-RCA-kabeladapter gebruiken om stereoapparatuur op de computer aan te sluiten.

De optische digitale geluidsingang is van het formaat S/PDIF en gebruikt een standaard TOSLINK-kabel met TOSLINK mini-plug-adapter. De poort ontvangt maximaal 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-96 kHz.

Koptelefoonaansluiting/uitvoerpoort voor optisch geluid

De poort voor koptelefoon-/lijnuitgang ondersteunt digitale optische geluidsuitvoer, analoge geluidsuitvoer met een 24-bits, 44,1-192 kHz D/A-converter, digitale geluidsuitvoer tot 24-bits stereo met een samplingsnelheid van 44,1-192 kHz en ondersteuning voor digitale audiocoderingen (AC3 en DTS). Voor analoge koptelefoon-/lijnuitgang maakt u gebruik van een standaard audiokabel met een metalen plug van 3,5 mm. Voor digitale audio kunt u een Apple iPhone-headset met microfoon of een standaard TOSLINK-kabel met TOSLINK mini-plug-adapter gebruiken.