OS X Server: inconsistente databasevermeldingen kunnen prestatieproblemen met Profielbeheer veroorzaken

Lees hier hoe je een databaseprobleem kunt oplossen dat prestatieproblemen met Profielbeheer kan veroorzaken in versie 3.2.x t/m 4.0 van OS X Server.

Voordat je begint

De stappen in dit artikel zijn niet van toepassing als je OS X Server v4.0.3 gebruikt. Dit artikel is alleen bedoeld voor versie 3.2.x t/m v4.0 van OS X Server.

De PostgresSQL-database controleren die aan Profielbeheer is gekoppeld

Volg de onderstaande stappen om de database te controleren die is gekoppeld aan Profielbeheer in versie 3.2.x t/m v4.0 van OS X Server.

1. Ga in een webbrowser naar http://pm.example.com/profilemanager waarbij je pm.example.com vervangt door de hostnaam van je Profielbeheer-server.

2. Gebruik dit Terminal-commando om de server te controleren:

tail -n 10000 /var/log/apache2/access_log | grep '/get_updated.*200 ' | sed -E 's/.*get_updated.*200 ([0-9]+).*/\1/'

3. Klik op het browservenster van Profielbeheer om het op de voorgrond te plaatsen. Bekijk gedurende een minuut de uitvoer in het Terminal-venster.

Als een of meer van de getallen in de uitvoer van het commando lager zijn dan 100, is dit artikel niet op jou van toepassing. Als je getallen in de uitvoer ziet die voortdurend groter zijn dan 10.000, gebruik je het volgende Terminal-commando om het probleem te corrigeren en de prestaties te verbeteren.

sudo psql -U _devicemgr -d devicemgr_v2m0 -h /Library/Server/ProfileManager/Config/var/PostgreSQL -c "UPDATE od_library_items SET updated_at_xid = 0 WHERE updated_at_xid > txid_current()"