MacBook en MacBook Pro (13-inch): de gecombineerde audiopoort voor een geluidsinvoerapparaat gebruiken

Lees hier hoe u de functionaliteit van de gecombineerde audiopoort selecteert op een MacBook en MacBook Pro (13-inch).

Wanneer u een mini-stereostekker in de gecombineerde audiopoort steekt, detecteert de computer automatisch het apparaat en gebruikt deze het apparaat als een analoog uitvoerapparaat.

Als u de poort wilt configureren als een geluidsinvoerapparaat, kunt u in het paneel Geluid van Systeemvoorkeuren handmatig schakelen naar het gebruik van de poort als een uitvoerapparaat. Volg deze stappen:

1. Sluit het geluidsinvoerapparaat aan op de gecombineerde audiopoort met de juiste adapterkabel.

2. Kies in het menu Apple () de optie Systeemvoorkeuren.

3. Kies in het menu Weergave de optie Geluid.

4. Klik op het tabblad Invoer.

5. Wijzig bij ‘Gebruik geluid voor:’ de optie Geluidsuitvoer in de optie Geluidsinvoer.

6. Het apparaattype moet veranderen van ‘Interne microfoon/Ingebouwde ingang’ naar ‘Lijninvoer/Ingebouwde ingang’.

Het geluidsinvoerapparaat is nu klaar voor gebruik.