Lion Server: clients verwijzen naar een software-updateserver

Lees hier meer over het verwijzen van clients naar een software-updateserver.

Lion Server kan software-updates leveren aan clients met OS X Lion, Mac OS X v10.6 en Mac OS X v10.5.

Lion Server gebruikt één URL die voor elke versie van Mac OS X doorverwijst naar een afzonderlijke catalogus:

http://su.domeinnaam.com:8088/index.sucatalog

...waarbij su.domeinnaam.com wordt vervangen door de volledig gekwalificeerde hostnaam van de software-updateserver en 8088 de standaardpoort is voor de software-updatevoorziening. Als je het poortnummer voor Software Update wijzigt in Server Admin, moet je het poortnummer in de URL ook wijzigen, zodat dit overeenkomt.

Je kunt clients naar je software-updateserver verwijzen door een Software Update-payload te maken in Profile Manager, door Software Update-voorkeuren te beheren in Workgroup Manager of door het volgende commando te gebruiken op clientcomputers:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL URL

Vervang URL door de URL van de software-updateserver, inclusief het poortnummer en het catalogusbestand, zoals hierboven beschreven.