Als je een waarschuwing over 'getIGDPortmaps' ziet in OS X Server

Gebruik deze commando's in Terminal als je tijdens het configureren van een AirPort-apparaat berichten ziet waarin 'IGD' wordt genoemd.

Als je een upgrade hebt uitgevoerd vanaf een eerdere versie van OS X Server, zie je mogelijk een waarschuwingsbericht in Server.app wanneer je een AirPort-apparaat probeert te configureren:

'Er heeft zich een fout op de server voorgedaan tijdens het verwerken van een commando. De fout heeft zich voorgedaan tijdens het verwerken van een commando van het type 'getIGDPortmaps' in de plugin 'servermgr_network'.'

Je ziet mogelijk ook herhaalde berichten in het systeemlogbestand, zoals:

servermgrd[2594]: Failed to connect to the IGD, no status info available, error is Error Domain=com.apple.ACPDevice Code=-6753 "The operation couldn't be completed. (com.apple.ACPDevice error -6753.)"

Als je vanwege dit waarschuwingsbericht je AirPort-apparaat niet kunt configureren vanuit Server.app, voer je de volgende commando's in Terminal uit:

sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c "delete :managedIGD" /Library/Server/Network/Config/autoportmap.plist sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c "delete :lastIGD" /Library/Server/Network/Config/autoportmap.plist

Nadat je de commando's hebt uitgevoerd, worden deze berichten niet meer weergegeven.