Apple Configurator: apparaten inschrijven in Profielbeheer

Lees hier hoe u in Profielbeheer aangemaakte inschrijvingsprofielen importeert in Apple Configurator en vervolgens de profielen installeert op apparaten.

U kunt een inschrijvingsprofiel aanmaken en downloaden in de webinterface van Profielbeheer om het in Apple Configurator te importeren. Opmerking: in Lion Server aangemaakte inschrijvingsprofielen verschijnen in Apple Configurator met de naam ‘Neem automatisch deel aan apparaatinschrijving’.

Apparaten moeten met een Wi-Fi-netwerk verbonden zijn wanneer u het inschrijvingsprofiel installeert. U kunt beginnen door een reservekopie van een apparaat in het Wi-Fi-netwerk terug te zetten of een configuratieprofiel met een Wi-Fi-payload te installeren om de netwerktoegang te configureren.

Als u een SSL- of codeondertekeningscertificaat gebruikt dat zelfondertekend is of niet ondertekend is door een bevoegdheid in de standaard vertrouwensketen van Apple, moet u ook het vertrouwensprofiel van de Profielbeheer-server installeren op de in te schrijven apparaten. Het vertrouwensprofiel kan worden gedownload vanaf het menu in de bovenste knoppenbalk in de webbeheerinterface van Profielbeheer of het gebruikersportaal Mijn apparaten.

Wanneer u een apparaat voorbereidt waarbij meerdere configuratieprofielen zijn geselecteerd, installeert Apple Configurator na het terugzetten van een reservekopie en het installeren van alle andere profielen automatisch het inschrijvingsprofiel als laatste. Zo kunt u al deze taken combineren en voert Apple Configurator deze uit in de juiste volgorde.