Bij de activatie van SMB-shares worden gebruikersnaam en wachtwoord niet gevraagd

Wanneer u een SMB-share probeert te activeren, probeert OS X Lion lokale toegangsgegevens om een SMB-share te activeren. Als de lokale gebruikersnaam en het lokale wachtwoord gelijk zijn aan de gebruikersnaam en het wachtwoord die worden gebruikt om een SMB-share te activeren, wordt de share geactiveerd zonder toegangsgegevens te vragen.

Probeer in te loggen als een lokale gebruiker die geen geldige toegangsgegevens heeft op de SMB-server om dit probleem op te lossen. De gebruikersnaam en het wachtwoord worden gevraagd. Een gebruikersnaam specificeren als onderdeel van de SMB-URL negeert de lokale toegangsgegevens niet indien deze geldig zijn voor de SMB-server.