Over de OS X Server v2.1.1-update

Lees hier meer over de OS X Server v2.1.1-update voor Mountain Lion.

Deze software werkt OS X Server v2.0 of v2.1 bij naar versie 2.1.1 en wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Server (Mountain Lion).

Installatie

OS X Server v2.1.1 is beschikbaar in de Mac App Store. Deze update wordt weergegeven in het paneel 'Updates' als OS X Server (Mountain Lion) v2.0 of v2.1 is geïnstalleerd. Klik op de knop 'WERK BIJ' om deze update te installeren.

Als de Server-app actief is wanneer je de update installeert, word je gevraagd om deze af te sluiten.

Tijdens de installatie zie je mogelijk het bericht 'De app Server is verwijderd'. Dit is normaal bij de update. Alle instellingen en gegevens van Server blijven tijdens de update behouden.

Nadat de installatie is voltooid, open je de app Server en selecteer je je server in de lijst met beschikbare Macs. De app Server voltooit de installatie van alle eerder geconfigureerde voorzieningen.

Wat biedt deze update?

Deze update bevat onder andere de volgende verbeteringen:

De app Server

• De app Server heeft nu de mogelijkheid om de DHCP-service te beheren; raadpleeg Over de DHCP-voorziening voor meer informatie.

• Biedt de mogelijkheid om de blacklistinstellingen voor Mail-voorziening te beheren.

• Voorkomt valse waarschuwingsberichten als 'Hostnaam gewijzigd' na het herstarten.

• Lost een probleem op waarbij, onder bepaalde omstandigheden, AirPort-basisstations niet konden worden beheerd na een upgrade van een eerdere versie van OS X Server.

• Maakt het instellen van een standaard NetBoot-schijfkopie in de app Server mogelijk.

• Lost een probleem op waarbij migratie van eerdere versies van de Server-app mogelijk niet werkte als bepaalde talen werden gebruikt.

• Hiermee kunnen Active Directory-gebruikers zich verifiëren bij de Agenda-voorziening nadat ze zijn gemigreerd van eerdere versies van OS X Server.

Mail-voorziening

• Verhelpt verschillende problemen met de Mail-voorziening na migratie van eerdere versies van OS X Server.

Profielbeheer

• Maakt het beheer mogelijk van de mogelijkheid om alleen voor software-updates verbinding te maken met de Mac App Store.

• Maakt beheer van iOS 6-functies mogelijk.

De voorziening Software-update

• Lost een probleem op waarbij de catalogusbestanden niet correct werden bijgewerkt na migratie van een eerdere versie van OS X Server.

Website-voorziening

• Verhelpt enkele problemen bij de migratie van eerdere versies van OS X Server.

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van Lion Server v10.7.5 raadpleeg je dit artikel.

Opmerking: als je een update uitvoert vanaf OS X Server (Mountain Lion) v2.0 of v2.1, zijn webgebaseerde voorzieningen zoals Wiki en Profielbeheer die voor de update actief waren, na de update mogelijk niet toegankelijk. Om ze toegankelijk te maken, gebruik je de app Server om de getroffen voorzieningen te stoppen en te herstarten.

Meer informatie

Als de Berichten-voorziening niet start na een update naar OS X Server v2.1, doe je het volgende:

1. Stop Server.

2. Verplaats de app Server naar de prullenmand.

3. Download en installeer OS X Server v2.1.1.

Als de DNS-voorziening niet goed werkt na een update naar OS X Server v2.1, doe je het volgende:

1. Download en installeer OS X Server v2.1.1.

2. Open Server en volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

3. Schakel de DNS-voorziening in.

4. Open Systeemvoorkeuren.

5. Klik op het voorkeurenpaneel 'Netwerk'.

6. Selecteer de primaire netwerkinterface van de server.

7. Klik op de knop 'Geavanceerd'.

8. Klik op het tabblad 'DNS'.

9. Verwijder alle DNS-serveradressen behalve 127.0.0.1.

10. Voeg indien nodig 127.0.0.1 toe aan de DNS-serverlijst.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.