OS X Server: uitnodigingen, meldingen en waarschuwingen via e-mail versturen wanneer SMTP-doorgifte is vereist

OS X Server kan namens talrijke voorzieningen van OS X Server uitnodigingen, meldingen of waarschuwingen via e-mail versturen. Hiertoe behoren Caching, Certificaat, Schijf, Firewall, Mail, Netwerkconfiguratie, Profielbeheer, Software-updates en Time Machine.

Wanneer een internetaanbieder het gebruik van SMTP-doorgifte vereist voor uitgaande post, kan OS X Server worden geconfigureerd om de server voor SMTP-doorgifte van de internetaanbieder te gebruiken.

OS X Server heeft twee ingebouwde SMTP-servers: OS X Mail-voorziening en Sendmail. Wanneer de Mail-voorziening van OS X Server is geconfigureerd en ingeschakeld, worden uitnodigingen, meldingen of waarschuwingen via e-mail verstuurd. Als de Mail-voorziening van OS X Server niet is ingeschakeld, wordt Sendmail gebruikt.

Als u SMTP-doorgifte gebruikt, voegt u het SMTP-serveradres en de inloggegevens (indien vereist) toe aan de configuratie van OS X Mail Server. Zowel de Mail-voorziening van OS X Server als Sendmail gebruiken dezelfde configuratiebestanden en instellingen:

1. Open het programma Server.

2. Selecteer in het paneel Mail de optie ‘Stuur uitgaande post door via internetaanbieder’.

• Klik op de knop ‘Wijzig’ als deze optie al is geselecteerd. Er verschijnt een bericht waar u de verbindingsgegevens van de doorgifteserver kunt invoeren.

3. Klik op het vakje naast ‘Stuur uitgaande post door via internetaanbieder’.

4. Klik op de knop ‘Wijzig’.

5. Voer de DNS-naam of het IP-adres van de doorgifteserver in.

• Als u een aangepaste poort nodig hebt, kunt u een poortnummer opgeven. Voeg een dubbelepunt gevolgd door het poortnummer toe na het IP-adres of de hostnaam. U kunt bijvoorbeeld 17.172.224.47:587 of voorbeeld.com:587 invoeren. U kunt het zoeken in Mail Exchange (MX) uitschakelen door uw IP-adres of hostnaam tussen vierkante haken in te voeren. Bijvoorbeeld: [17.172.224.47] of [voorbeeld.com].

6. Als voor de doorgifte een identiteitscontrole vereist is alvorens e-mail te versturen, selecteert u ‘Schakel doorgifte van identiteitscontrole via SMTP in’ en voert u de gepaste gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord in. Als u deze optie inschakelt, worden de inloggegevens verstuurd via de sterkste methode voor identiteitscontrole die beschikbaar is: CRAM-MD5, Digest-MD5, of Kerberos.

De Mail-voorziening in OS X moet niet (opnieuw) worden gestart. De ingevoerde instellingen worden automatisch toegepast op zowel de Mail-voorziening van OS X Server als Sendmail.